Simona Halep și Alizé Cornet au rezistat la Australian Open

simona halep

Simona Halep și Alizé Cornet, ambele la treizeci de ani, sunt încă în mână și vor juca în optimile de finală de la Australian Open.

Dar unde se va opri Alizé Cornet la acest Australian Open? La 32 de ani, trăiește o a doua tinerețe deosebit de interesantă în Melbourne. Dominând împotriva lui Garbine Muguruza, ea a trebuit să supraviețuiască împotriva Tamarei Zidansek (a 29-a în lume). Condusă cu 6-4, 4-1, Cornet a reusit sa intoarca frumos situatia pentru a castiga (4-6, 6-4, 6-2) cu o serie de sapte game-uri obținute la rand.

Pentru al 60-lea său Grand Slam consecutiv, greu de făcut mai bine. Și dacă s-ar opri acolo, ar avea măcar cealaltă satisfacție de a o face să revină în top 50 din lume. În prezent pe locul 61, Cornet ar trebui să ajungă în jurul locului 46 (cel puțin) după turneu.

Pagina pare să fi întors bine cu privire la sezonul catastrofal 2021 pentru Simona Halep. Subminat de doliul familiei și de o accidentare lungă la gambe, românul a ajuns să părăsească top 10 mondial. Acum pe locul 15, ea arată din nou lucruri grozave cu ocazia acestui Australian Open. Împotriva muntenegrenei Danka Kovinic (a 98-a), aceasta și-a asumat din plin statutul de cap de serie cu o victorie în 1h04 (6-2, 6-1).

Citeste si:  Sorana Cîrstea trece de una dintre favoritele turneului, Petra Kvitova

„Mă simt foarte bine, chiar dacă azi este foarte cald. Am jucat foarte bine, dar ea era puțin obosită. Am din ce în ce mai multă încredere după un an dificil”. La 30 de ani, Halep nu a avut nevoie să se obosească pentru a ajunge în optimile de finală, nefiind niciodată mai ușor, petrecând mai puțin de 1h29 pe teren. Un nou atu care va fi util împotriva lui Alizé Cornet în runda următoare.