Sezonul 2023 se lansează cu United Cup, un nou eveniment mixt

ATP și WTA au anunțat lansarea unui nou eveniment mixt, United Cup, pentru a începe sezonul. Acesta va avea loc în Australia între 29 decembrie și 8 ianuarie.

Sezonul de tenis 2023 va începe cu un nou eveniment mixt, United Cup, desfășurat în Australia între 29 decembrie și 8 ianuarie, au anunțat joi ATP și WTA. Acesta va fi dotat cu 15 milioane de dolari în premii și îți va permite să obții puncte în clasamentul mondial.

Organizată între Brisbane, Perth și Sydney, competiția va reuni 18 țări, fiecare reprezentată de maximum opt jucători (patru bărbați, patru femei).

O primă fază (29 decembrie – 4 ianuarie) va vedea aceste echipe împărțite în șase grupe de câte trei, cu două la simplu masculin, două la simplu feminin și una la dublu mixt. Brisbane, Perth și Sydney vor găzdui fiecare două dintre aceste șase grupuri.

În fiecare dintre cele trei orașe vor concura apoi câștigătoarele celor două grupe, iar cele trei țări astfel calificate vor juca o fază următoare la Sydney (6-8 ianuarie). Un al patrulea team, cel mai bine clasat în prima fază, va finaliza acest Final Four.

Citeste si:  Ramos nu joaca cu Apoel

Finala va avea loc pe 8 ianuarie, cu opt zile înainte de startul Australian Open, primul tur al Grand Slamului. „Cupa United este o colaborare importantă și strategică între WTA, ATP și Federația Australiană de Tenis, care reflectă un angajament continuu de a promova sportul nostru”, a declarat șeful WTA, Steve Simon. Acest turneu pe echipe în simplu și dublu mixt va reuni pe același teren vedete emergente și sportivi confirmați din cele două circuite ale noastre. »

„Suntem încântați să îi vedem pe cei mai buni, cu puncte ATP și WTA pe linie, pentru a începe sezonul ca niciodată”, a spus omologul său ATP, Andrea Gaudenzi.