Selecţionerul Tunisiei a demisionat după eliminarea surprinzătoare de la Cupa Africii pe Naţiuni

Jalel Kadri a renunţat la funcţia de selecţioner al Tunisiei după eliminarea surprinzătoare de la Cupa Africii pe Naţiuni, unde „Vulturii din Cartagina” s-au clasat pe ultimul lor în grupa lor, ratând astfel obiectivul de a se califica în semifinale, stabilit înaintea startului turneului, informează Reuters.

Kadri, care a calificat Tunisia la Cupa Mondială 2022 din Qatar, unde nord-africanii au reuşit să învingă Franţa, a făcut anunţul într-un interviu acordat la finalul meciului cu Africa de Sud (scor 0-0), care a consfinţit eliminarea echipei sale de la competiţia din Cote d’Ivoire.

Tehnicianul a declarat pentru postul BeIN Sports că, potrivit înţelegerii cu Federaţia tunisiană de fotbal, contactul său a expirat în mod automat în momentul ratării calificării în semifinale, acesta fiind obiectivul minim stabilit pentru ediţia din acest an a Cupei Africii.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că a demisionat în mod oficial, Kadri a răspuns: „Aceasta este decizia mea şi este în contractul meu”.

Citeste si:  Marius Copil și-a aflat adversarul din calificări la Roland Garros

În vârstă de 52 de ani, Jalel Kadri a fost iniţial desemnat antrenor interimar al Tunisiei, cu câteva zile înaintea meciului cu Nigeria din optimile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni din 2021, după ce selecţionerul de atunci, Mondher Kebaier, s-a infectat cu Covid-19. El a preluat oficial postul de selecţioner după eliminarea Tunisiei în sferturile de finală la competiţia respectivă, reuşind să-şi califice echipa la CM 2022, unde elevii săi nu au trecut de faza grupelor, în ciuda victoriei surprinzătoare în faţa Franţei (1-0).

El s-a oferit să demisioneze după turneul din Qatar, însă Federaţia tunisiană de fotbal i-a respins demisia şi i-a prelungit contractul cu 12 luni.
AGERPRES