Sara Errani a fost depistata pozitiv la un control anti-doping

sara errani

Jucătoarea italiană de tenis Sara Errani (30 ani), numărul 98 mondial, a fost depistată pozitiv cu anastrozol, la un control antidoping la începutul anului, relatează Gazzetta dello Sport.

Rezultatul testului nu a fost încă făcut public de Federația Internațională de Tenis (ITF), însă în proba de urină prelevată jucătoarei Sara Errani ar fi fost găsite urme de arimidex, nume comercial al anastrozolului, substanță decelată și în cazul canotorului Niccolo Mornati, și care face parte din categoria modulatorilor hormonali și metabolici, pedepsele fiind asimilate cu cele pentru steroizi anabolizanți.

Citeste si:  Cîrstea nu a învăţat chineza

Conform unor surse din cadrul ITF, suspendarea Sarei Errani ar putea fi de doar două luni (pedeapsa minimă), deoarece Federația italiană ar fi crezut explicațiile sportivei. Testul din luna februarie a fost efectuat la locuința jucătoarei, iar oficialii ar fi acceptat explicația unei ingerări involuntare.

Sara Errani, care în 2013 a fost numărul cinci mondial, era înscrisă în calificări la Toronto, dar s-a retras din competiție.

(AGERPRES)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*