Contador si-a anuntat retragerea din caravana ciclista

alberto contador

Rutierul spaniol Alberto Contador, în vârstă de 34 de ani, dublu câștigător al Turului ciclist al Franței (2007 și 2008), a anunțat, luni, că se va retrage din activitate după Turul Spaniei, ce va avea loc în perioada 19 august – 10 septembrie, informează AFP.

„Voi participa la viitoarea ‘La Vuelta’ începând cu data de 19 august și va fi ultima mea cursă ca profesionist”, a declarat rutierul Alberto Contador într-un mesaj video postat pe contul său de Instagram.  „O spun senin, fără regret. Este o decizie bine chibzuită și cred că nu există un mod mai bun de a spune la revedere decât în țara mea, la Turul Spaniei”, a adăugat Contador.

Dublu câștigător al Turului Franței (2007, 2009), triplu laureat în „La Vuelta” (2008, 2012, 2014) și dublu învingător în „Il Giro” (2008, 2015), Contador, unul dintre cei mai redutabili grimperi, născut la Madrid, și-a început cariera profesionistă în 2003.

Citeste si:  Crystal Palace v Southampton preview

Contador face parte din clubul select al celor șase cicliști care au câștigat toate cele trei mari tururi.

„El Pistolero”, cum este supranumit Contador, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă, clenbuterol, fapt care i-a atras în 2012 o suspendare de doi ani și anularea victoriilor sale în Turul Franței 2010 și Turul Italiei 2011.

Contador și-a anunțat, inițial, retragerea pentru finele anului 2016, dar a decis să-și prelungească cu un an sezonul, însă a terminat pe un decepționant loc 9 Turul Franței, la aproape 9 minute de învingător, britanicul Chris Froome.

(AGERPRES)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*