Salariul lui Lionel Messi este „nesustenabil”, spune candidatul la președinția Barcelonei

Emili Rousaud, unul dintre candidații la președinția Barça, consideră că clubul va trebui să scadă salariul lui Lionel Messi dacă vrea să-l păstreze.

Salariul lui Lionel Messi este prea mare pentru Barça din cauza situației financiare slabe a clubului, a declarat Emili Rousaud, candidat la președinția Blaugranas. „În situația actuală a clubului, salariul lui Messi nu este sustenabil, așa că va trebui găsit un acord cu el”, a declarat Rousaud marți pentru cotidianul spaniol AS. Îi vom prezenta un proiect atractiv. Cel mai important aici este proiectul sportiv. Când a spus că pleacă, nu a menționat banii. Are cel mai mare salariu din lume.  Vrea să plece pentru că vrea să câștige trofee”.

Messi, care a încercat să părăsească Barca în această vară, mai are mai puțin de șapte luni de contracte cu clubul său pe tot parcursul vieții. Va fi liber să negocieze cu alte echipe din ianuarie.

Citeste si:  Tenis: Djokovic şi Nadal, cap de afiş la ATP Cup 2021

Emili Rousaud, fost vicepreședinte al Barça, a demisionat anul acesta pentru a protesta împotriva conducerii președintelui Josep Maria Bartomeu. Potrivit acestuia, Messi ar putea accepta o reducere a salariului dacă este convins că clubul poate recâștiga gloria. Barca este clubul european cu cele mai multe venituri, conform studiului Deloitte Money League 2020, dar pandemia de coronavirus le-a lovit puternic finanțele. Clubul a anunțat săptămâna trecută că va întârzia plata salariilor jucătorilor. Potrivit France Football, Lionel Messi este cel mai bine plătit jucător de pe planetă, cu 131 de milioane de euro pe an.

Emili Rousaud este unul dintre numeroșii candidați la funcția de președinte al Barcăi, ale cărui alegeri vor avea loc pe 24 ianuarie. Data a fost devavansată cu două luni din cauza demisiei lui Bartomeu în octombrie.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*