Sabalenka acuză WTA pentru organizarea sub aşteptări a Turneului Campioanelor

Arina Sabalenka, numărul unu mondial, a criticat WTA pentru organizarea sub aşteptări a actualei ediţii a Turneului Campioanelor, competiţia de final de sezon din circuitul profesionist feminin, care are loc în Mexic.

Oraşul Cancun a fost anunţat în urmă cu două luni drept gazdă a acestui turneu care reuneşte cele mai bune opt jucătoare ale sezonului, iar primele meciuri s-au disputat duminică seara.

Sabalenka a învins-o fără probleme în meciul de debut, cu 6-0, 6-1, pe grecoaica Maria Sakkari, iar apoi a apelat la reţelele de socializare pentru a critica condiţiile de care au parte jucătoarele prezente în Mexic.

„Sunt bucuroasă că am putut să rămân concentrată în această seară, să depăşesc condiţiile şi să joc bine. Trebuie să spun însă că sunt foarte dezamăgită de WTA şi de experienţa de până acum la WTA Finals. Ca jucătoare, mă simt cu adevărat nerespectată de WTA. Cred că majoritatea dintre noi suntem. Nu este nivelul de organizare pe care îl aşteptam pentru acest turneu”, a subliniat jucătoarea belarusă, care subliniat că nu se simte ”în siguranţă” pe terenul de la Cancun, unde s-a putut antrena pentru prima oară abia sâmbătă.

Citeste si:  Cicâldău a marcat, dar Galatasaray a pierdut derby-ul cu Beşiktaş

Un contract foarte profitabil pentru WTA cu oraşul chinez Shenzhen pentru organizarea Turneului Campioanelor a demarat în 2019, însă a fost perturbat de pandemia de Covid-19, iar competiţia nu a mai revenit de atunci în China, după scandalul generat de dispariţia jucătoarei Shuai Peng.

Este al treilea an consecutiv în care o decizie tardivă este luată în privinţa organizării turneului, cu oraşul mexican Guadalajara desemnat drept gazdă în 2021, urmată de Fort Worth (SUA), anul trecut, unde principalele titluri ale presei s-au referit la afluenţa slabă.

Au existat speculaţii intense în acest an referitoare la organizarea Turneului Campioanelor în Arabia Saudită, iar acordul pe un singur an cu Cancun lasă uşa deschisă pentru desfăşurarea competiţiei în regatul din Orientul Mijlociu începând din 2024.
AGERPRES