Rugby: Turneul celor Şase Naţiuni ar putea coopta un nou investitor în următoarele două luni

Acceptarea fondului de investiţii CVC Capital Partners în rolul de investitor al Turneului celor Şase Naţiuni în următoarele două luni va aduce 70-80 milioane de euro în visteria Federaţiei franceze de rugby (FFR), a declarat preşedintele Bernard Laporte pentru AFP.

”După pandemia de coronavirus, CVC a renegociat, un pic în scădere, dar nu prea mult. Mai ales în aceste condiţii: imaginaţi-vă dacă pandemia va dura doi ani, ce vom face? Suntem în plină renegociere. Totul merge foarte bine. Urmează să avem un răspuns în maxim două luni. Interesul CVC este de a duce la capăt această iniţiativă”, a declarat Laporte, care tocmai şi-a anunţat candidatura la un nou mandat în fruntea FFR, pe care o prezidează din 2016.

”Pentru Franţa, puteam atinge 80 milioane euro. În mare, suma de plecare era de 374 milioane euro, din care ne revin 14%. Apoi va exista o redistribuire în interior, o reglare privind sumele din drepturile de televizare, licenţe, iar pentru Franţa era vorba de 80 milioane euro. Acum, va fi între 70 şi 80 milioane euro”, a adăugat Laporte.

Citeste si:  Simona Halep se califică în turul trei la WTA Miami deși are probleme la umăr

Organizatorii Turneului celor Şase Naţiuni au temperat optimismul preşedintelui FFR printr-un comunicat în care se precizează că pe ”parcursul anului trecut au existat negocieri exclusive cu CVC Capital Partners. Discuţiile au fost foarte constructive şi orientate către viitor. Negocierile de această natură sunt foarte complexe. Ele pot lua mult timp şi, în acest stadiu, ele sunt în curs. Un acord nu este aşteptat în perioada imediată şi ar fi inexact să-l prezentăm ca o formalitate”.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*