Baschet: NBA – Răspândirea ”semnificativă” a virusului ar ameninţa reluarea sezonului, avertizează Adam Silver

O „răspândire semnificativă” a noului coronavirus în rândul jucătorilor ar ameninţa din nou actualul sezon din campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), care urmează să se reia pe 30 iulie în „bula” de la Disney World, avertizează conducătorul NBA, Adam Silver, citat de AFP.

„Cu siguranţă că, dacă vom avea o răspândire semnificativă în campusul nostru, va trebui să ne oprim din nou”, a declarat Silver în cursul unei conferinţe virtuale organizată de revista americană Fortune.

În timp ce echipele din NBA se adună la Orlando, în Florida, pentru reluarea sezonului, Adam Silver a spus că se aşteaptă ca unii jucători să fie testaţi pozitiv la Covid-19.

Însă, „îngrijorător” în opinia sa ar fi să existe jucători care sunt testaţi pozitiv „după plasarea în carantină”, ceea ce ar însemna că există „o gaură în bula noastră”, în mod normal securizată în cadrul complexului Disney World, unde urmează să se înfrunte cele 22 de echipe din NBA pentru un loc în play-off.

Citeste si:  Masters 1000: Madrid și Roma vor crește participanții la 96 de jucători din 2023

Campionatul nord-american de baschet, întrerupt din 11 martie, după anunţul testului pozitiv al jucătorului Rudy Gobert (Utah Jazz), se va relua pe 30 iulie cu un meci simbolic între Jazz şi New Orleans Pelicans, echipa fenomenului Zion Williamson, înaintea aşteptatului duelul dintre cele două rivale din Los Angeles, Lakers şi Clippers.

Măsuri de depistare a Covid-19 şi de urmărire a contactelor vor fi puse în aplicare, ceea ce – speră Silver – va face campusul sigur pentru jucători şi personal, în ciuda creşterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus în Florida.

După cele 315 de teste efectuate începând din 23 iulie, 25 de jucători au fost testaţi pozitiv, precum şi zece membri ai personalului echipelor, după cum a dezvăluit NBA pe 2 iulie.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*