Rugby: S-au stabilit sfertfinalistele Challenge şi Champions Cup

Deţinătoarea Cupei Campionilor la rugby, Saracens, şi Stade Francais, deţinătoarea trofeului Challenge Cup, s-au calificat cu mari emoţii în sferturile acestor competiţii europene, ambele echipe încheind pe locul 2 în grupele în care au evoluat.

În European Rugby Champions Cup, patru din cele opt echipe calificate în sferturile de finală reprezintă Franţa. Clermont, Racing 92, Toulon şi La Rochelle vor continua lupta pentru câştigarea trofeului, în ceea ce o priveşte pe La Rochelle aceasta fiind o premieră, unul din derbyurile luptei pentru semifinale urmând să fie duelul Clermont – Racing 92 care va avea loc pe Parc des Sports ”Marcel Michelin”, scrie site-ul FRR.

Anglia va fi reprezentată doar de Saracens, campioana en titre, care în ultima etapă a fazei grupelor a învins la scor, 62-14, pe Northampton Saints, chiar şi în aceste condiţii gruparea londoneză calificându-se cu emoţii, ajutată şi de rezultatele înregistrate în celelalte grupe.

Următorul adversar al ”sarazinilor” va fi Leinster, franciza irlandeză de trei ori câştigătoare a Champions Cup, cea care în faza grupelor a acumulat cele mai multe puncte.

Alături de Leinster, Irlanda va fi prezentă în sferturile de finală şi cu Munster, care s-a impus categoric în partida cu Castres, lipsită de aportul lui Mihăiţă Lazăr. Tabloul primei faze eliminatorii este întregit de Llanelli Scarlets, singura reprezentantă a Ţării Galilor, care a câştigat o grupă în care s-au mai aflat Toulon şi Bath.

Şi în Challenge Cup, tot echipele din Franţa vor fi majoritare în faza sferturilor de finală, unde s-au calificat Stade Francais, Pau şi Brive, din Anglia vor fi prezente Newcastle Falcons şi Gloucester, în timp ce Scoţia, Irlanda şi Ţara Galilor vor avea câte o reprezentată şi anume Edinburgh, Connacht respectiv Cardiff Blues.

Meciurile din sferturi vor fi: Connacht – Gloucester Rugby, Edinburgh – Cardiff Blues, Newcastle Falcons – Brive şi Pau – Stade Francais.

Atât în Champions Cup cât şi în Challenge Cup, meciurile din sferturi se vor disputa la finele lui martie. (agerpres.ro)

Citeste si:  Johanna Konta se retrage de la Hong Kong Open

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*