Wimbledon se pregătește să schimbe regula istorică a vestimentației albe

Se aude că All England Lawn Tennis Club (AELTC) poartă discuții despre modificarea codului vestimentar în urma îngrijorărilor jucătoarelor.

Telegraph se numără printre o serie de surse care raportează că organizatorii vorbesc cu WTA despre schimbarea politicii lor pentru a răspunde preocupărilor jucătorilor cu privire la jocul în alb în timp ce trec prin ciclul menstrual. Deși nu a fost făcut niciun anunț oficial, este de înțeles că va exista o relaxare asupra culorii lenjeriei și a sutienelor purtate. Deși stratul superior de îmbrăcăminte trebuie să rămână complet alb.

În timpul campionatelor din acest an, a avut loc un protest cu puțin timp înainte de finala feminină, numit „Address The Dress Code”. În timpul unui interviu pentru The Guardian, protestatarii au spus că doresc să evidențieze anxietatea cu care se confruntă femeile în timp ce joacă în alb.

Mai recent, antrenoarea de tenis și fostul căpitan al Fed Cup britanic, Judy Murray, a declarat pentru The Daily Mail că mai mulți jucători trebuie să vorbească despre această problemă pentru a determina o schimbare a politicii. Murray, care este mama lui Andy Murray, a cerut, de asemenea, includerea femeilor în comisia de luare a deciziilor atunci când vine vorba de aceste chestiuni.

„Cred că este cu siguranță un subiect de discuție mult mai deschis, dar probabil că ar fi nevoie de mai mulți jucători să vorbească deschis despre trauma pe care ți-o poate provoca, dacă ești îmbrăcat complet în alb și apoi, eventual, ai o scurgere în timp ce joci. . Nu mă pot gândi la o experiență mult mai traumatizantă decât asta” a spus Judy Murray.

Citeste si:  Marcus Ericsson ramane la Sauber si in 2017

Într-o declarație trimisă către The Telegraph, AELTC a confirmat că în prezent caută să facă ajustări la codul vestimentar. Așa cum este în prezent, regula prevede că toți jucătorii trebuie să poarte aproape totul alb în timp ce joacă și se antrenează la Grand Slam. Cu toate acestea, în jurul gâtului și manșetele mânecilor pot fi colorate, dar nu mai groase de 1 cm. Același lucru este valabil și pentru șepci, bentițe, bandane, brățări și șosete.

„Să acordăm prioritate sănătății femeilor și să sprijinim jucătoarele în funcție de nevoile lor individuale este foarte importantă pentru noi și suntem în discuții cu WTA, cu producătorii și cu echipele medicale despre modalitățile în care putem face asta.” A spus AELTC.

Politica alb-ului poate fi urmărită încă din anii 1870, când s-a considerat că albul era cel mai bun pentru a nu arăta transpirație. În timpul erei victoriane, era privit ca impropriu să transpire vizibil. Turneul a continuat de atunci cu această tradiție.