Roland Garros 2022: Când va avea loc tragerea la sorți de simplu masculin și feminin?

roland garros

Turneul Roland Garros din 2022 este chiar după colț, cu tragerea la sorți pregătită pentru acțiunea care va avea loc la Openul Francez.

Turneul va vedea 128 de jucători și 128 de jucătoare plasați la extragerile de simplu. Ambele extrageri de simplu la Openul Francez constau din 104 intrări directe, 16 calificări și opt wild-cards.

În 2021, tragerea la sorți a atras o serie de meciuri epice și ar trebui așteptate multe altele în acest an.

Când are loc extragerea Openului Francez?

Tragerea la sorți a Openului Francez din 2022 este de așteptat să aibă loc pe 19 mai în Franța. Deși nu există încă o dată oficială, tragerea la sorți a turneului a avut loc cu trei zile înainte de evenimentul care începea în 2021. Presupunând că urmează un interval de timp similar, asta înseamnă că extragerea se va face pe 19 mai, iar Openul Francez va începe pe 22 mai anul acesta.

Cum funcționează extragerea la French Open?

La fel ca orice alt turneu de Grand Slam și turneu major de tenis, tragerea la sorți la French Open este determinată în mare măsură de clasamente. Un total de 32 de jucători din evenimentele de simplu sunt cap de serie, iar extragerea ulterioară se face astfel încât cei mai buni jucători să evite să se joace între ei până în adâncimea turneului.

Citeste si:  Sorana Cîrstea, învinsă de Anett Kontaveit, în turul al doilea la Miami Open

De exemplu, primele două cap de serie sunt plasate în secțiuni opuse ale tragerii, ceea ce înseamnă că se vor juca între ele doar dacă amândoi avansează în finală. Aceste clasamente înseamnă că favoriții mai mari primesc adesea oponenți mai facili, ca Djokovic în 2021, care nu s-a confruntat cu un adversar cap de serie până în sferturile de finală.

Formatul extragerii de simplu la French Open 2022

Tragerea la sorți de la Openul Franței din 2022 va consta din 128 de jucători care se confruntă în 64 de meciuri din primul tur care vor începe pe 22 mai. Pentru a câștiga la turneul de simplu, un jucător trebuie să câștige șapte meciuri consecutive la Roland-Garros. Finala de simplu feminin a Openului Francez este de așteptat să se joace pe 4 iunie, iar finala masculină va avea loc o zi mai târziu, pe 5 iunie.