Roger Federer şi Serena Williams absentează de la Wimbledon

roger federer

Elveţianul Roger Federer, la masculin, şi americanca Serena Williams, la feminin, nu vor participa la ediţia din acest an a turneului de tenis de la Wimbledon, cei doi nefigurând pe lista jucătorilor înscrişi pentru competiţia de Mare Şlem pe iarbă, programată între 27 iunie şi 10 iulie la Londra.

Federer (40 ani) nu a disputat niciun meci în 2022, după ce a fost supus unei noi intervenţii la genunchi la finele anului trecut. Elveţianul, care ocupă în prezent locul 47 mondial, şi-ar putea face revenirea în circuit abia în toamnă.

Cea mai mică dintre surorile Williams, în vârstă de 40 ani, nu a mai jucat de la eliminarea sa în primul tur la Wimbledon, în 2021. Jucătoarea americană a căzut de atunci pe locul 276 în clasamentul WTA.

Citeste si:  Liga 3 germană dorește să continue sezonul

Printre ceilalţi absenţi de marcă de la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon se numără ruşii Daniil Medvedev (numărul 2 mondial) şi Andrei Rublev (nr.7), alături de belarusele Arina Sabalenka (nr.7) şi Victoria Azarenka (nr.15), motivul reprezentându-l interdicţia de participare impusă de britanici jucătorilor din Rusia şi Belarus, după invazia din Ucraina. AGERPRES