Roger Federer, înainte de turneul de la Geneva: „Revin de departe”

roger federer

Roger Federer este înscris săptămâna aceasta la ATP 250 de la Geneva pentru primul său turneu pe teren de zgură din ultimii doi ani. Pentru Lequipe a răspuns întrebărilor cu privire la revenirea sa.

Red: Cum te simți înainte de a începe acest turneu la Geneva, primul tău pe zgură de la Roland-Garros 2019 încoace?

R.F.: Mă bucur că m-am întors, bucuros că genunchiul nu s-a plâns de schimbare pe terenul de zgură.

Red: Ai ezitat în stabilirea calendarului de zgură?

R.F.: Sincer, ne-am gândit la mai multe calendare posibile în legătură cu zgura. Și când am aflat că Roland-Garros a fost amânat cu o săptămână, am pus totul pe masă cu echipa mea pentru a discuta. În cele din urmă, destul de repede, ideea de a juca Geneva și Paris a fost un scenariu care mi-a plăcut foarte mult. Și poate că este mai bine să revin cu un 250 decât cu un Masters 1000, chiar dacă aș putea pierde la fel de ușor în Geneva.

Red: Și faptul de a avea doar două săptămâni între Roland și Wimbledon, te deranjează?

R.F.: Wimbledon este o prioritate, dar această întârziere de cincisprezece zile, am cunoscut-o în primii zece ani, nu este o problemă.

Geneva, Paris, Halle și Wimbledon, în sfârșit sunt foarte mulțumit de acest calendar, este o modalitate bună de a reveni pentru mine. Voi lovi o mulțime de mingi și sper că mă va ajuta pentru gazon, cred că va fi benefic.

Citeste si:  Ana Bogdan trece de primul tur de la WTA Limoges fără probleme

Red: Ai avut o revenire incredibilă în 2017, după șase luni de pauză, câștigând în acel sezon Australian Open și Wimbledon. În 2021, misiunea este diferită?

R.F.: Mă întorc de mult mai departe, există mai multe semne de întrebare decât la sfârșitul anului 2016, unde am simțit că sunt în formă super. La acea vreme jucasem vreo douăzeci de seturi cu Lucas Pouille, de data aceasta nu am la fel de mult tenis în spate, tocmai am terminat faza de pregătire fizică. Aceste săptămâni îmi vor permite „să mă întorc la meciuri”. Este ca o pregătire privilegiată. Mă bucur să văd ce fac, chiar dacă rezultatul nu este foarte important, vreau să joc foarte mult tenis.

Red.: Ți-ai urmărit adversarii mult la TV în ultima vreme, mai ales la Roma săptămâna trecută?

Roger Federer.: Nu m-am uitat atât de mult, dar de fiecare dată când am urmărit am fost înspăimântat. Jocul a progresat. Va fi o provocare pentru mine să găsesc acest nivel.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*