Regimul special al lui Novak Djokovic examinat de un nutriționist

Un nutritionist de renume mondial a examinat in profunzime regimul fara gluten al lui Novak Djockovic pentru a ajuta jucatorii de tenis din lumea intreaga sa elaboreze un plan de nutritie mai eficient. Si recent, acesta a dezvaluit fanilor sai regimul sau alimentar. La final, nu este nimic foarte special sau inovator. Este vorba despre un timming precis, foarte precis chiar, care trebuie sa fie respectat in fiecare zi.

Acesta a declarat ca nu ii plac alimentele care au nevoie de foarte mult timp pentru a fi digerate, mai ales in prima parte a zilei pentru ca atunci are nevoie de mai multa energie pentru antrenament. Se concentreaza deci pe lucruri mai lejere, pe cereale precum quinoa, mei sau orez salbatic. Mai consuma cartof dulce copt sau fiert.

Incepe ziua consumand apa calduta cu lamaie pentru a ajuta corpul sa se elibereze de toxine apoi mai bea un suc de telina pe stomacul gol. Mai consuma si un suc smoothie verde cu diferite alge si fructe pentru un plus de tonus pentru a incepe asa cum trebuie ziua.

Inca din anul 2010 celebrul jucator de tenis nu mai consuma gluten deoarece a descoperit ca este alergic. De asemenea de foarte multe vreme nu consuma nici lactate, carne sau zahar.

Citeste si:  Patronul lui AC Milan a ajuns în faliment

Dar daca vrei sa te inspiri si tu din regimul sau alimentar special, iata un exemplu al metodei sale, care te va ajuta sa ai mai multa energie, sa scapi de arsurile la stomac si sa iti reechilibrezi alimentatia.

Micul dejun

Un pahar de apa la temperatura camerei

2 linguri de miere

Un bol cu muesli fara gluten alaturi de lapte de migdale

Si/sau un fruct in functie de apetit

Gustarea de dimineata- paine fara gluten si un avocado

La pranz

Legume proaspete variate

Si/sau paste fara gluten sau orez

Gustare

Un fruct insotit de unt de arahide sau de grasimi vegetale- avocado, nuci, etc.

La cina

Carne rosie sau alba sau peste

Feculenti- orez sau paste fara gluten

Va trebui sa ai grija si la aporturile de gluten, avand in vedere faptul ca produsele lactate sunt excluse. Poti adauga si un ceai la micul dejun sau o infuzie cu fructe la pranz pe post de desert.  Poti renunta, de asemenea, la cafeaua de la pranz.

Djokovic si partenera sa au deschis un restaurant cu specific vegan, fiind foarte interesat de acest tip de alimentatie. In plus, a mai lasat si o linie de produse energetice fara gluten.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*