Ramus Hojlund a sosit în Anglia pentru finalizarea transferului său la Manchester United

Tânărul internaţional danez Rasmus Hojlund, atacantul echipei italiene de fotbal Atalanta Bergamo, sosit marţi după-amiază în Anglia pentru finalizarea transferului său la Manchester United, informează mass-media britanică.

La sfârşitul săptămânii trecute, cele două cluburi s-au pus de acord în privinţa transferului lui Hojlund la gruparea de pe Old Trafford, în schimbul sumei totale de 72 de milioane de lire sterline, după cum a anunţat BBC.

În vârstă de 20 de ani, Hojlund a marcat 10 de goluri în 34 de meciuri disputate pentru Atalanta, care l-a recrutat în 2022 de la formaţia austriacă Sturm Graz.

Atacantul danez este comparat deseori cu atacantul norvegian Erling Haaland (Manchester City), golgheterul campionatului Angliei în sezonul trecut.

Citeste si:  Swiatek, Trevisan, Kasatkina: 4 motive pentru a urmări semifinalele de la Roland-Garros

Conform BBC, Manchester United va achita o sumă iniţială de 64 de milioane de lire sterline (82 de milioane de euro) în schimbul lui Hojlund, la care se vor adăuga bonusuri suplimentare de 8 milioane de lire, în funcţie de performanţe.

După vizita medicală, Rasmus Hojlund va semna un contract pe cinci ani cu Manchester United, care va include şi o opţiune pentru un sezon suplimentar.

Danezul şi-ar putea face debutul la United chiar în acest weekend, la meciurile cu Racing Lens (sâmbătă) şi Athletic Bilbao (duminică).

Echipa pregătită de antrenorul Erik ten Hag va debuta în noua ediţie din Premier League pe 14 august, împotriva formaţiei Wolverhampton.
AGERPRES