Rafael Nadal se retrage de la Wimbledon

Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon din cauza unei accidentări abdominale. Spaniolul s-a luptat cu problema pentru a-l învinge pe Taylor Fritz în cinci seturi în sferturile de finală de miercuri, dar a recunoscut că nu știe dacă va fi capabil să-și revină la timp pentru semifinală.

Potrivit Marca, o scanare a arătat că avea o ruptură de 7 mm în abdomen. Retragerea lui Nadal înseamnă că Nick Kyrgios va ajunge la prima finală de Grand Slam, unde va înfrunta fie Novak Djokovic, fie Cam Norrie. De asemenea, înseamnă că nu va putea finaliza calendarul de Grand Slam.

Citeste si:  Mascherano e bolnav si nu joaca la Bilbao

”Cred că e mai bine să iau această decizie, pentru mine e mai important să fiu fericit în viață, 2-3 luni de odihnă sunt mai bune decât un trofeu. Bucuria mea de zi cu zi sunt importante, am avut probleme și în Australian Open, am jucat bine în ultimele zile dar asta e decizia mea, Simțeam o jenă la abdomen dar ieri a fost mai serioasă, am făcut teste și a crescut intensitatea durerii. În mod normal, în trei-patru săptămâni voi fi capabil să revin la calendarul normal” a declarat Rafael Nadal, în conferința de presă.