Rafael Nadal pune sub semnul întrebării participarea sa la turneul de la Monte Carlo

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a pus sub semnul întrebării posibila sa revenire în competiţie cu ocazia turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, de luna viitoare, precizând că nu este sigur când va putea juca din nou în circuitul profesionist, informează DPA.

Deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (22) se confruntă în prezent cu o leziune la şoldul stâng, care a contribuit la eliminarea sa în turul secund la Australian Open, în luna ianuarie.

Nadal s-a retras din competiţiile pe hard de la Indian Wells şi Miami, de luna aceasta, în timp ce a continuat să se refacă după problema medicală.

În urmă cu două săptămâni, organizatorul Mastersului de la Monte Carlo, David Massy, a afirmat că Nadal a fost primul jucător care s-a înscris pentru această competiţie, care va debuta pe 8 aprilie.

În vârstă de 36 de ani, Rafael Nadal a câştigat de 11 ori titlul la Monte Carlo (un record), cel mai recent triumf al său pe zgura din Principat fiind înregistrat în 2018, când l-a învins în finală pe japonezul Kei Nishikori.

Contul oficial de Twitter al turneului de la Monte Carlo a sugerat mai recent că Rafael Nadal va participa „cu siguranţă” la ediţia din acest an.

Citeste si:  Simona Halep o va întâlni pe Karolina Pliskova în semifinalele turneului WTA de la Miami

Nadal, care a ieşit din Top 10 ATP pentru prima oară în aproape 18 ani, a negat însă acest lucru. „Nu ştiu cine primeşte aceste informaţii”, a spus el, citat de cotidianul spaniol Marca.

„Evident că, dacă ar fi adevărat, aş confirma, dar din păcate nu pot. Îmi urmez cursul şi nu ştiu când voi putea juca din nou, acesta este adevărul. Sunt într-o fază de creştere a nivelului muncii. Dacă aş şti când voi reveni, aş spune, dar nu ştiu”, a adăugat el.

„Nu pot confirma că voi juca la Monte Carlo. Lucrurile se văd de la o zi la alta. Prefer să spun lucruri când le cunosc cu adevărat”, a mai spus campionul iberic.

Turneul Masters 1.000 de la Monte Carlo dă startul sezonului pe zgură, înaintea competiţiilor similare de la Madrid şi Roma, urmând să se încheie cu turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, favoritul lui Rafael Nadal, pe care acesta l-a câştigat de 14 ori în cariera sa, record absolut.
AGERPRES