Rafael Nadal, ”foarte pesimist” în privinţa unei reluări pe termen scurt a circuitului profesionist

roger federer

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial, s-a declarat „foarte pesimist” în privinţa şanselor de reluare a circuitului profesionist ATP în condiţii „normale”, din cauza pandemiei de coronavirus, informează cotidianul sportiv L’Equipe.

„În tenis, trebuie să călătoreşti în fiecare săptămână, să stai la hotel, să mergi în diferite ţări. Chiar dacă meciurile s-ar juca fără public, organizarea unei competiţii necesită participarea a numeroase persoane. La nivel internaţional, văd o problemă serioasă”, a afirmat Nadal în cadrul unui chat organizat de Federaţia spaniolă de tenis.

În urmă cu câteva zile, campionul iberic, cu 19 titluri de Mare Şlem în palmares, şi-a exprimat deja dubiile în privinţa desfăşurării unui mare turneu „pe termen scurt sau mediu”.

Tenisul mondial este oprit de la începutul lunii martie şi până la jumătatea lunii iulie, cel puţin, după amânarea unor turnee precum cel de la Roland Garros şi anularea istorică a celui de la Wimbledon.

Nadal s-a asociat cu marii săi rivali, sârbul Novak Djokovic şi elveţianul Roger Federer, pentru a apăra crearea unui fond de ajutorare a jucătorilor mai slab clasați, puşi în dificultate de oprirea tenisului mondial. Însă, pentru spaniol prioritatea rămâne lupta împotriva pandemiei.

Citeste si:  Bolasie ar putea absenta un an!

„Am trăit o perioadă foarte grea de o lună şi jumătate cu numeroase pierderi ireparabile şi altele mai puţin importante, dar care vor provoca o mare suferinţă în societate pe plan economic. Sper că asta nu va dura decât câteva luni”, a mai spus Nadal, care a lansat de asemenea, luna trecută, împreună cu baschetbalistul Paul Gasol, un apel către sportivii spanioli pentru a dona bani Crucii Roşii.

Spania este, după Statele Unite şi Italia, ţara care a plătit cel mai greu tribut maladiei care terorizează în prezent planeta, cu 23.190 de morţi. Însă, guvernul de la Madrid a decis să relaxeze măsurile de izolare, unele dintre cele mai stricte din lume. Spaniolii vor fi astfel autorizaţi din nou să se plimbe sau să facă sport individual, începând de sâmbăta viitoare, dacă virusul va continua pe această pantă descendentă, a anunţat în weekend premierul Pedro Sanchez.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*