Federaţia italiană propune data de 2 august ca termen pentru finalizarea sezonului fotbalistic

Federaţia italiană de fotbal (FIGC) a anunţat joi, printr-un comunicat oficial, că doreşte să stabilească data de 2 august ca termen limită pentru finalizarea sezonului 2019-2020 din Serie A, prevăzut iniţial pentru 30 iunie, informează EFE.

„Această măsură va fi luată în conformitate cu recomandările primite de la FIFA şi UEFA”, a precizat FIGC, care a aşteaptă totodată finalizarea „negocierilor dintre ligă şi Asociaţia fotbaliştilor privind definirea prelungirii contractelor care expiră la 30 iunie”.

„Lumea fotbalului lucrează fără întrerupere şi într-un mod responsabil pentru găsirea de soluţii concrete şi viabile la criza provocată de Covid-19, inclusiv soluţii care sunt necesare şi indispensabile pentru protejarea competiţiilor din sezonul viitor”, a precizat preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, citat în comunicat.

Citeste si:  Căpitanul Fiorentine, Davide Astori, a încetat din viață la 31 de ani

Marţi, adunarea generală a cluburilor din Serie A s-a pronunţat în favoarea unei reluări a campionatului, întrerupt pe 9 martie din cauza pandemiei de coronavirus, dorinţă care depinde însă de deciziile guvernului italian. Lider al clasamentului este Juventus Torino, cu un avans de un punct faţă de Lazio Roma, echipa fundaşului român Ştefan Radu.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*