Răducanu se desparte de Tursunov, îl angajează pe fostul antrenor de fitness al lui Murray

Emma Raducanu s-a despărțit de Dmitry Tursunov, antrenorul rus cu care a început o colaborare de probă în iulie, dar l-a adăugat în echipa sa pe Jez Green, fostul antrenor de fitness al lui Andy Murray.

Tursunov devine al patrulea antrenor care părăsește cantonamentul lui Răducanu din vara trecută, deși spre deosebire de predecesorii săi Nigel Sears, Andrew Richardson și Torben Beltz, jucătorul de 39 de ani pare să plece în propriile condiții.

Se pare că Tursunov, care a remarcat după plecarea lui Richardson în septembrie anul trecut că reputația lui Răducanu de a-i concedia pe antrenori l-ar face „să tremure de frică” dacă i s-ar cere să o antreneze pe adolescenta britanică, este dornic să accepte o ofertă de a lucra cu o altă jucătoare. .

În ciuda înfrângerii în primul tur în fața lui Alizé Cornet la US Open, unde a fost campioană în apărare, Răducanu a înregistrat câteva rezultate încurajatoare sub Tursunov, ajungând în optimi la Washington, obținând victorii unilaterale asupra Serenei Williams și Victoria Azarenka la Cincinnati, și a avut o cursă către semifinalele de la Seul, luna trecută.

Citeste si:  Tevez isi cere scuze

Răducanu s-a luptat cu o accidentare la mână, la Australian Open, unde a fost învinsă de Danka Kovinic, s-a retras împotriva Daria Gavrilova în Mexic, cu o accidentare la șold, în luna următoare, s-a retras cu o durere de spate la Roma, în mai, și a suferit o încordare abdominală în Nottingham, luna următoare, care a forțat-o din nou să plece după doar șapte jocuri. O accidentare la încheietura mâinii a determinat-o să se retragă de la Transilvania Open, de săptămâna aceasta, și să solicite timp pentru sezonul ei WTA, deși va conduce echipa britanică la finala Cupei Billie Jean King de luna viitoare, de la Glasgow.

Green, specialistul în condiția fizică, care l-a sculptat pe Murray în specimenul fizic care a câștigat US Open, un prim titlu la Wimbledon și o medalie de aur olimpic, ar trebui să fie bine plasat pentru a o ajuta pe Răducanu să rezolve aceste probleme recurente. Stabilitatea și forța musculară, împreună cu analiza detaliată a modelelor de mișcare, se numără printre domeniile subliniate de Green, care a lucrat și cu Alexander Zverev și Dominic Thiem.