Pasiunea pentru sport nu are limite. Competitii in scaun cu rotile

Pasiunea pentru sport nu are limite. Competitii in scaun cu rotile

Pasiunea pentru sport nu are limite. Competitii in scaun cu rotile

Pasiunea pentru lucrurile pe care le iubim ne impinge sa facem sacrificii uriase. Acest lucru ne este demonstrat de lumea sportului in care se organizeaza competitii in scaun cu rotile. Cei care au ajuns imobilizati intr-un astfel de scaun nu lasa acest lucru sa ii doboare si ne invata inca o data ce inseamna vointa adevarata si curajul sa lupti pentru visele tale. O lume intreaga a ramas impresionata de competitiile in scaun cu rotile si continua sa sustina participantii cu fiecare ocazie.

Cazurile persoanelor cu dizabilitati

In tara noastra exista peste 800 000 de persoane cu dizabilitati. Acestea inregistreaza o rata mult mai mica de participare la activitatile sportive, datorita atat limitarilor fizice cat si celor sociale. De cele mai multe ori persoanele cu dizabilitati care aleg sa intre in lumea sportiva se lovesc de situatii in care sunt judecati, subestimati si chiar priviti cu scepticism de catre colegii sau antrenorii lor.

De cele mai multe ori, acesti oameni cu calitati incredibile reusesc sa demonstreze tuturor ca s-au inselat, castigand competitii importante si uimind publicul cu indemanarea si ambitia lor.

Competitii sportive in scaun cu rotile

Potrivit site-ului https://www.ecomunicate.ro/presa/sport/ anul acesta, in Romania s-a desfasurat a 6-a editie a Competitiei de Biliard in Scaun Rulant pe 23 septembrie in Bucuresti. Aceasta a fost desemnata cea mai mare competiție indoor din tara noastra pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii. Participantii s-au putut bucura de prezenta faimosului Henrik Larsson, campion de 6 ori la nivel mondial si de 12 la nivel European, la competitii de biliard in scaun rulant. Acesta a reusit sa ii motiveze si sa ii asigure ca sunt pe drumul cel bun in cariera lor. De asemenea toti au inteles ca nu exista niciun obstacol suficient de mare care sa ii poata tine departe de visele si obiectivele pe care le au.

Citeste si:  Jallet a semnat cu Nisa

Competitii internationale pentru persoanele cu dizabilitati

Paralympic Games este una dintre cele mai importante competitii sportive pentru atletii cu dizabilitati, insa exista multe alte astfel de evenimente la nivel international. Primele astfel de competitii s-au desfasurat in anul 1948 in acelasi timp cu Jocurile Olimpice.

Jocurile paraolimpice se impart in doua mari categorii: de vara si de iarna. Printre cele de vara se numara si arcul, atletismul, ciclismul, călăritul si fotbalul pe cand iarna poate fi vorba despre hochei pe gheata, schi alpin, curling si biatlon.

Competitiile pentru persoanele cu dizabilitati – o lectie de viata

Competitiile sportive care se organizeaza regulat si la care participa persoane cu dizabilitati reprezintă o lectie de viata pentru noi toti. Din asta, ar trebui sa intelegem ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, cand investesti timp si pasiune si te dedici in totalitate activitatii pe care o desfasori, este imposibil sa nu reusesti. Oamenii din toata lumea ii urmaresc cu emotie pe sportive si le trimit cele mai frumoase incurajari. Acestia se simt din ce in ce mai motivate pe zi ce trece si mai pregatiti sa castige noi titluri de campioni.