Pro și contra vaccinului anti-covid pentru jucătorii de tenis

simona halep

În timp ce Miami Open a ajuns spre punctul culminant, una dintre numeroasele discuții extrajudiciare, care au avut loc în timpul evenimentului, este simpla întrebare a atitudinii sportului față de vaccinare în timpul pandemiei.

Jucătorii au fost întrebați în timpul săptămânii despre poziția lor și a devenit clar o tendință de ambivalență.

Pentru Andrey Rublev, rusul numărul 8 al lumii, vaccinarea nu ar face prea puțină diferență pentru el, deoarece ar trebui să rămână în continuare în bulele turneelor.

Numărul 5 WTA mondial, Elina Svitolina, a spus că se gândea să se vaccineze până când prietenii ei au sugerat că nu ar trebui. Ea și-a calculat prudența cu privire la absența oricărui beneficiu în cariera sa profesională.

Numărul 8 WTA mondial, Aryna Sabalenka, a lămurit problema: „Nu prea am încredere în vaccinare. Cu siguranță nu vreau ca familia mea să se vaccineze. Dacă va trebui să o fac, chiar mă voi gândi de două ori înainte să iau vaccinul. ”

WTA își va găsi consolare în mesajele difuzate de primii trei jucători. Ashleigh Barty speră ca familia și iubitul ei să o poată întâlni în turneu odată ce vor fi vaccinați. Naomi Osaka spune că va primi una imediat ce va fi eligibilă. Simona Halep a avut deja prima doză.

Doar 30% dintre respondenții dintr-un sondaj efectuat în februarie au comentat disponibilitatea lor pentru vaccinare, o scădere cu 8% față de luna decembrie, în timp ce 62% au spus că nu sunt dispuși să fie vaccinați. Doar 19% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani acceptau. Rublev are 23 de ani, iar poziția lui nu este surprinzătoare.

Citeste si:  Manchester United a semnat un nou contract cu Adidas, pentru un miliard de euro

Între timp, vaccinarea lui Halep a fost publică, coordonată de șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghita. A dus la numeroase comentarii negative care reafirmă, în sine, importanța ca unul dintre cei mai proeminenți sportivi din țară să primească vaccinul fără probleme.

Atât turneele ATP, cât și cele WTA au lansat ulterior declarații separate, menționând sprijinul lor pentru vaccinare și educarea jucătorilor lor, WTA afirmând că nu va fi nevoie ca jucătorii să se vaccineze „deoarece aceasta este o decizie personală pe care o respectăm”.
Deoarece vaccinurile continuă să fie distribuite în întreaga lume, organismele de conducere a sporturilor s-au confruntat cu o problemă similară. În ultimele luni, în NBA, reținerea jucătorilor față de vaccinuri a fost un punct de discuție important.
La fel ca în Marea Britanie, o lungă istorie a discriminării împotriva persoanelor de culoare în domeniul sănătății și-a pus amprenta și asupra pandemiei, astfel că precauția generală față de serviciile medicale s-a tradus în vaccinurile Covid-19.
Din moment ce oamenii negri din SUA au fost spitalizați și au murit din cauza virusului la rate disproporționat de mari, este o combinație periculoasă.
Tenisul, însă, se află într-o situație diferită. În ultimul an, organele de conducere au fost conduse de capriciile guvernelor locale și naționale din întreaga lume, dintre care unele sunt preocupate de protejarea publicului față de jucătorii care călătoresc mult.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*