Primul meci disputat în MLS, între o ceremonie antirasistă şi teama de coronavirus

Campionatul nord-american de fotbal (MLS) s-a reluat miercuri, cu o victorie in extremis obţinută de Orlando City în faţa echipei Inter Miami a lui David Beckham, cu 2-1, după o ceremonie antirasistă şi în timp ce noile cazuri de infectare cu Covid-19 determină echipele afectate să se retragă din competiţie, informează AFP.

Atacantul portughez Nani, fostul jucător al lui Manchester United, a adus victoria lui Orlando (min. 90+7), care egalase prin Chris Mueller (min. 70) după deschiderea scorului de către Juan Agudelo imediat după pauză (min. 47), într-un meci cu porţile închise disputat la complexul ESPN’s World Wide of Sports de la Disney World în Florida.

Citeste si:  Mercedes anunţă prelungirea parteneriatului cu Petronas

Cu puţin timp înaintea loviturii de începere, zeci de jucători de la diferite cluburi din MLS s-au aliniat în jurul terenului pentru a protesta în tăcere împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei. Jucătorii îmbrăcaţi în tricouri negre şi purtând mănuşi negre au ridicat pumnul timp de opt minute şi 46 de secunde, făcând referire la moartea lui George Floyd, pe 25 mai, la Minneapolis.

Imediat după fluierul de debut al meciului, jucătorii celor două echipe au pus genunchiul în pământ, gest de solidaritate cu mişcarea antirasistă „Black Lives Matter”, care a traversat lumea în semn de protest după moartea lui Floyd.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*