Premier League a aprobat cumpărarea a 25% dintre acţiunile lui Manchester United

manchester united

Achiziţia de către miliardarul britanic Jim Racliffe a unui pachet de 25% din acţiunile clubului Manchester United a fost ratificată marţi de Premier League, după ce a trecut testul proprietarilor şi directorilor organizaţiei, informează Reuters.

Acordul de 1,25 miliarde de dolari, prin care preşedintele grupului Ineos va investi de asemenea 300 de milioane de dolari în infrastructura clubului şi va prelua controlul operaţiunilor fotbalistice ale clubului, a fost încheiat în decembrie.

„Achiziţia de către Sir Jim Ratcliffe a 25% din Manchester United FC şi o investiţie suplimentară de 300 de milioane de dolari în club au fost aprobate de Consiliul Premier League după finalizarea OADT”, se arată într-un comunicat.

„Consiliul de administraţie a fost de acord cu schimbarea structurii de proprietate a clubului săptămâna trecută, iar acest lucru a fost acum ratificat oficial de un grup independent de supraveghere. A fost de asemenea semnată Carta proprietarilor din Premier League. Premier League aşteaptă acum confirmarea încheierii tranzacţiei”, se arată în comunicat.

Citeste si:  Mor a declarat forfait pentru meciul cu Romania

Federaţia engleză de fotbal trebuie să ratifice investiţia miliardarului în vârstă de 71 de ani la United, însă acest lucru este văzut ca o formalitate.

Ratcliffe, care este din copilărie suporter al acestei echipe, a ajuns la un acord de Crăciun cu proprietarii americani ai clubului, familia Glazer, pentru cumpărarea a 25% din acţiunile lui Manchester United şi „responsabilitatea pentru gestionarea” afacerilor legate de fotbal.

Manchester United, unul dintre cele mai titrate cluburi din Anglia, este acum pe locul 6 în Premier League, competiţie pe care nu a mai câştigat-o din 2013. Echipa nu a mai cucerit Liga Campionilor din 2008. AGERPRES