Honda își prezintă motocicleta din 2024, fără Marc Marquez

Echipa oficială Honda și-a dezvăluit modelul pentru noul sezon MotoGP, marți. Pentru prima dată din 2012, nu va fi cel a lui Marc Marquez, plecat la Gresini.

Plecarea lui Marc Marquez la Gresini reprezintă o schimbare uriașă pentru Honda, care trebuie să se obișnuiască să trăiască fără campionul mondial de opt ori, cel care își conducea motorul din 2012. Absența spaniolul se reflectă chiar și în lansarea modelului RC213V, prezentat marți la Madrid de echipa oficială a producătorului japonez.

Mai mulți sponsori și-au redus angajamentul față de echipă, iar caroseria motocicletei a fost reînnoită. Deși tancul Repsol nu a părăsit nava, culorile sale portocalii și roșii împodobesc motocicleta într-o manieră mai puțin vizibilă. Prin urmare, albastrul și roșul Honda preiau controlul, în timp ce sigla Red Bull a dispărut.

Citeste si:  Ronald Koeman îl alege pe fratele său Erwin ca asistent la Portocala Mecanică

În dificultate în MotoGP de câteva sezoane, Honda va conta anul acesta pe Joan Mir, care și-a păstrat ghidonul, și pe Luca Marini, recrutul surpriză de la VR46. La fel ca și celelalte echipe, Honda va avea de desfășurat o a doua sesiune oficială de teste, pe 19 și 20 februarie în Qatar, înainte de primul Mare Premiu al sezonului din 8 până în 10 martie, în Qatar.