Potrivit FIA, automobilismul reprezintă 1,5 milioane de locuri de muncă

formula 1

Potrivit unui studiu comandat de Federația Internațională a Automobilismului (FIA), 1,5 milioane de locuri de muncă depind de disciplină.

Federația Internațională a Sportului cu Motor (FIA) a prezentat săptămâna aceasta rezultatele unui studiu menit să evalueze greutatea economică a curselor cu motor. Conform estimărilor lui Ernst & Young (EY), automobilismul a reprezentat 1,5 milioane de locuri de muncă în întreaga lume în 2019 (576.000 de locuri de muncă directe și 924.000 indirecte).

Prin urmare, efectuat în 145 de țări membre FIA, studiul nu ia în considerare consecințele pandemiei Covid-19. Potrivit președintelui instituției, Jean Todt, „acest lucru arată că sportul nostru poate contribui efectiv la revenirea economiei în această perioadă a pandemiei Covid-19.

Citeste si:  Roger Federer se operează la genunchi şi va lipsi mai multe luni din circuit

Prin urmare, efectuat în 145 de țări membre FIA, studiul nu ia în considerare consecințele pandemiei Covid-19. Potrivit președintelui instituției, Jean Todt, „acest lucru arată că sportul nostru poate contribui efectiv la revenirea economiei în această perioadă a pandemiei Covid-19”.

În 2019, industria mondială a automobilelor a generat o cifră de afaceri directă de 59,2 miliarde de euro, dar și 99,4 miliarde de euro, beneficii indirecte, potrivit studiului EY.