Plase pentru terenuri de fotbal: 3 criterii

Amenajarea unui teren de fotbal necesită pregătiri intense și achiziționarea unor materiale și echipamente de cea mai bună calitate. Este important să alegi produse de top, pentru a evita deteriorarea lor rapidă și nevoia de a le înlocui periodic. În plus, dacă acestea nu oferă cea mai bună performanță, este posibil ca practicarea sportului pe terenul respectiv să fie îngreunată sau chiar să devină imposibilă la un moment dat.

Printre materialele absolut obligatorii pentru un teren de fotbal se numără plasele. Acestea se montează atât la poartă, cât și în jurul terenului, pentru a oferi protecție. Ele pot fi de mai multe tipuri și este important să știi care este produsul optim pentru terenul tău. Află de ce criterii ar trebui să ții cont atunci când alegi plase pentru terenurile de fotbal.

1. Materialul plasei

Plasele pentru terenurile de sport pot fi confecționate din mai multe materiale, cu diverse proprietăți. Principalele materiale utilizate în fabricarea lor sunt polietilena și polipropilena de înaltă densitate.

Polietilena de înaltă densitate reprezintă materialul ideal pentru plasele de protecție, care vor împrejmui terenul. Acesta este mult mai rezistent și are o durată de viață îndelungată. De obicei, materialul trece printr-un tratament UV special, ceea ce îi crește rezistența la razele solare, dar și la intemperii. Polietilena nu absoarbe apa, așadar nu există risc de deteriorare sau de cădere a plaselor, în cazul în care acestea ar fi expuse în mod repetat la umezeală.

Polipropilena de înaltă densitate are proprietăți ușor diferite față de polietilenă, motiv pentru care este recomandată în general pentru realizarea plaselor pentru porțile de fotbal. Și în cazul acestora există opțiunea de a fi tratate UV, astfel încât să nu se deterioreze atât de ușor după expunerea la soare.

Citeste si:  De ce joacă oamenii jocuri de cazino online?

2. Tehnologia de îmbinare a plasei

Plasele pentru terenurile de sport sunt realizate din ochiuri, care se îmbină în diferite moduri. Pentru un grad mai ridicat de rezistență, se recomandă plasele cu noduri. Astfel, nu va fi posibil ca ochiurile să se desfacă. De aceea, acestea ar trebui să fie prezente la plasele de protecție, care trebuie să asigure un grad mai ridicat de siguranță.

În cazul porților de fotbal, se poate opta fără probleme și pentru plase țesute. Acestea nu au același grad de rezistență ca nodurile, însă riscul de deteriorare este în continuare unul mic. În plus, cerințele plaselor pentru porți nu sunt aceleași ca la plasele de siguranță, așa că le poți monta fără probleme pe cele țesute.

3. Dimensiunea și forma ochiurilor

Un ultim aspect foarte important este reprezentat de dimensiunea, dar și de forma ochiurilor plasei. Mărimea ideală a acestora ar trebui să fie de 100-120 mm, pentru a împiedica pierderea mingii și a menține o densitate optimă a plasei. În cazul în care ochiurile vor fi mai mari, aceasta își va pierde din rezistență.

Când vine vorba de forma ochiurilor, optează pentru pătrate. Ele vor permite așezarea plasei pe orice fel de suport, fără să fie deformată. Cealaltă opțiune este reprezentată de ochiurile sub formă de romb, unde va avea loc o deformare în momentul în care plasa va fi așezată pe poartă. În plus, romburile nu asigură aceeași rezistență ca ochiurile pătrate.

Plasele sunt un material indispensabil în amenajarea unui teren de fotbal. Optează pentru materiale de calitate, cu un grad ridicat de rezistență, care să nu se deterioreze cu ușurință și să permită realizarea activităților sportive fără probleme.