Ce trebuie să știi despre un set de anvelope off road de tip AT și MT

Anvelopele off road au un model agresiv al benzii de rulare cu blocuri grele, concepute exclusiv pentru utilizare off road. Acestea sunt ideale pentru terenuri accidentate, stâncoase și noroioase. Unii oameni cumpără și anvelope de noroi doar pentru aspectul lor agresiv, deși majoritatea utilizatorilor au nevoie de ele pentru condusul off road.

Poți folosi anvelopele off road pe drumuri obișnuite?

Da, multe anvelope of road sunt aprobate pentru utilizarea pe drumurile publice și pot fi conduse pe șosele la viteze mari. Dar, asta nu înseamnă că este cea mai bună opțiune. Dacă nu petreci mult timp conducând în off road, este mai bine să alegi anvelopele AT pentru toate tipurile de teren pentru deplasările zilnice.

Ce durată de viață au anvelopele off road?

Acest lucru va depinde de stilul tău de condus, de anvelopele pe care le alegi și de condițiile de conducere. Dacă mașina ta este obișnuită, poți obține în jur de 60.000 de kilometri cu o combinație de condus pe stradă și off road.

Diferențe între anvelopele MT și anvelopele AT

Anvelopele MT (Mud-Terrain)

Acestea sunt concepute pentru a avea performanțe mai bune în off road în noroi, nisip, sol afânat și pietre denivelate. Acestea au blocuri mari ale benzii de rulare cu cavități adânci și late între ele. Acest lucru face posibilă săparea în majoritatea suprafețelor off road, în timp ce spațiul dintre umflături curăță pietrișul, resturile și murdăria.

Anvelopele MT pot fi adesea grele, zgomotoase și dificil de echilibrat. De asemenea, acestea oferă o manevrabilitate stângace și o rulare dură pe asfalt. Pentru persoanele care trebuie să parcurgă doar distanțe scurte pe șosea, acest lucru nu va fi o mare problemă. Cu toate acestea, dacă conduci frecvent, s-ar putea să nu îți placă senzația de anvelope MT pe șosea.

Citeste si:  Bâta cu care Babe Ruth a reuşit al 500-lea home run a fost vândută cu 1 milion de dolari

Anvelopele AT (All-Terrain)

Acestea au blocuri mai mici ale benzii de rulare și goluri mai înguste. Acestea sunt ideale pentru condiții de zăpadă, gheață și umezeală, unde anvelopele MT se comportă mai prost. Evident, acest tip de anvelopă nu are la fel de multă aderență în condiții off road, dar datorită acestui design se comportă mai bine pe șosea. Anvelopele AT oferă o rulare mai lină pe stradă, cu mai puțin zgomot și o manevrabilitate mai bună.

Avantajul anvelopelor pentru toate tipurile de teren (AT)

Anvelopele AT combină ce e mai bun din ambele tipuri. Poți găsi un set care arată la fel de accidentat și dur ca și anvelopa ta preferată pentru teren accidentat, dar cu performanțe excelente pe șosea. Cea mai semnificativă diferență va fi faptul că anvelopa All-Terrain oferă o capacitate de frânare suplimentară. Acest set oferă, de asemenea, o rulare mai confortabilă și mai silențioasă în deplasările zilnice.

Anvelopele AT au marginile benzii de rulare mai mari, astfel încât au o aderență mai bună. De asemenea, anvelopele All-Terrain oferă o aderență mai bună pe drumurile înzăpezite și umede. Dacă intenționați să conduceți atât pe șosele, cât și în off-road, o anvelopă all-terrain este, de obicei, cea mai bună alegere.

Așadar, este evident că istoria acestor anvelope este direct legată de apariția mișcării Off-road. Designul anvelopelor off road este caracterizat de un profil înalt, un compus de cauciuc rigid, cu o bandă de rulare specifică și prezența unui grouser, un element care asigură tracțiunea pe terenul lipicios. Cu aceste anvelope, vehiculul off-road este ușor de manevrat pe terenuri problematice.