Petra Kvitova anunță logodna cu antrenorul Vanek

Wimbledon a fost întotdeauna un loc cu multe amintiri fericite pentru dubla campioană Petra Kvitova și anul acesta nu a făcut excepție.

 

Postată pe rețelele de socializare, ceha a confirmat că s-a logodit cu partenerul ei Jiri Vanek la ceea ce ea descrie drept „locul ei special”. Ea nu a oferit detalii despre cum a avut loc propunerea. Kvitova a confirmat vestea cu mai puțin de o săptămână înainte de începerea US Open și la trei zile după ce a ajuns în finala Western și Southern Open.

„Vești fericite pe care am vrut să le împărtășim cu voi, guys… Am spus „da” în locul meu special”, a scris Kvitova într-o postare pe Twitter cu o fotografie a perechii.

Vanek lucrează ca antrenor al lui Kvitova din noiembrie 2016 și este el însuși un fost jucător. De-a lungul carierei sale, jucătorul de 44 de ani a câștigat 11 titluri Challenger, și-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice din 2000 și a atins vârful pe locul 74 ATP.

Citeste si:  Traore va lipsa «mai multe saptamani»

Nu este clar de cât timp se întâlnesc cei doi. În august 2021, Kvitova a spus în timpul unui interviu cu Blesk că ea și Vanek sunt într-o relație. La acea vreme circulau zvonuri că ar fi fost implicați romantic unul cu celălalt. Vanek, care a mai antrenat-o anterior pe Karolina Pliskova, este divorțat și are doi copii dintr-o altă relație.

Anunțul vine în momentul în care Kvitova intră în US Open din acest an cu un record de victorii-înfrângeri de 22-16 până acum în acest sezon. În iunie, ea a câștigat cel de-al 29-lea titlu din WTA la Eastbourne International după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko în finală. În prezent, se află pe locul 21 în lume.