Performanță pentru Ana Bogdan, calificare în turul trei. Cîrstea părăsește Australian Open

ana bogdan

Ana Bogdan, locul 107 WTA, a obţinut cea mai importantă performanţă din carieră, calificarea în turul al treilea al unui Grand Slam, după ce a învins-o pe Iulia Putintseva, din Kazahstan, locul 54 WTA, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3.

Primul set a fost la discreția cazacei dar în setul secund Ana Bogdan obține două break-uri care o desprind în câștigătoare, Putintseva întrerupe meciul timp de 15 minute pentru îngrijiri medicale. Ultimul set este mai lung, Ana duce la lungirea rally-urilor fără a risca iar Putintseva greșește datorită nerăbdării de a scurta game-urile, conducând detașat la greșelile neforțate. Pe toată perioada setului trei, Iulia Putintseva se lamentează și comentează arbitrului, făcând tot felul de gesturi și acuzând-o pe Ana Bogdan de diferite lucruri, culminând cu refuzul de a da mâna cu arbitrul principal, o nesimțire care o caracterizează în majoritatea meciurilor. Ana Bogdan a stat timp de trei minute pe scaun și a plâns de bucurie în timp ce din tribune o aclamau o sută de români.

Citeste si:  Crăciun și Ghioroaie, trofeu în Antalya

În turul următor, Ana Bogdan va juca cu Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17, sau cu rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 92 WTA.

Pentru calificarea în runda a treia a turneului Australian Open, românca va încasa un cec în valoare de 93.000 de euro și 130 puncte WTA.

Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-4, de jucătoarea cehă Lucie Safarova, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 29, în turul al doilea al Australian Open.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*