Pam Shriver îndeamnă WTA să se unească în lupta împotriva sexului dintre jucători și antrenori

Pam Shriver îndeamnă WTA să se unească în lupta împotriva sexului dintre jucători și antrenori

Pam Shriver a cerut încetarea culturii toxice a relațiilor sexuale dintre jucătoare și antrenorii lor. Tenismena americană consideră că jucătorii care se culcă cu antrenorii a fost o întâmplare obișnuită în turneu, datorită acceptării pe scară largă a problemei, iar oprirea acesteia ar trebui să fie o prioritate pentru turneele WTA și de Grand Slam.

Shriver, în vârstă de 60 de ani, a avut propria experiență personală a unei ecuații toxice jucător-antrenor când a dezvăluit anul trecut că a avut o relație „nepotrivită” de cinci ani cu fostul antrenor Don Candy, care a început când avea doar 17 ani. iar Candy avea 50 de ani.
De la interviul ei sincer, în care a clarificat că nu a existat nici un abuz sexual, ci o mare traumă emoțională în relație, Shriver a răspândit conștientizarea acestei chestiuni și a cerut o mai bună protecție a sportivelor care trec printr-o experiență similară, dar aleg să o facă.

Ea speră să vadă jucătorii având mai multă libertate pentru a putea separa relațiile personale de cele profesionale.

Citeste si:  Chelsea: adio Villas-Boas
„După ce am văzut atât de multe generații de jucătoare luptându-se cu același lucru, îmi doresc foarte mult ca jucătoarele să aibă mai multă libertate în ceea ce privește separarea vieții lor personale de viața lor profesională”, a spus Pam Shriver pentru The Age.

Subliniind nevoia de mai multă conștientizare, educație și protecție împotriva problemei la toate nivelurile sportului, Shriver a chemat, de asemenea, organizatorii și autoritățile implicate în cele patru turnee de Grand Slam – Australian Open, French Open, Wimbledon și SUA.Deschis – pentru a prelua, de asemenea, conducerea problemei.
Reflectând la relația ei cu Candy, Pam Shriver a spus că totul a început atunci când trecea deja printr-o experiență „incredibil de confuză” de adaptare la cerințele și nevoile turneului profesionist de tenis.Deși nu prea și-a dat seama cum a afectat-o emoțional „relația nepotrivită” la acea vreme, conștientizarea a lovit-o mult mai mult pe măsură ce creștea și vedea cum i-a afectat toate relațiile.

Sari la bara de unelte