Pam Shriver îndeamnă WTA să se unească în lupta împotriva sexului dintre jucători și antrenori

Pam Shriver a cerut încetarea culturii toxice a relațiilor sexuale dintre jucătoare și antrenorii lor. Tenismena americană consideră că jucătorii care se culcă cu antrenorii a fost o întâmplare obișnuită în turneu, datorită acceptării pe scară largă a problemei, iar oprirea acesteia ar trebui să fie o prioritate pentru turneele WTA și de Grand Slam.

Shriver, în vârstă de 60 de ani, a avut propria experiență personală a unei ecuații toxice jucător-antrenor când a dezvăluit anul trecut că a avut o relație „nepotrivită” de cinci ani cu fostul antrenor Don Candy, care a început când avea doar 17 ani. iar Candy avea 50 de ani.
De la interviul ei sincer, în care a clarificat că nu a existat nici un abuz sexual, ci o mare traumă emoțională în relație, Shriver a răspândit conștientizarea acestei chestiuni și a cerut o mai bună protecție a sportivelor care trec printr-o experiență similară, dar aleg să o facă.

Ea speră să vadă jucătorii având mai multă libertate pentru a putea separa relațiile personale de cele profesionale.

Citeste si:  Internaționalul de tineret francez Mouez Hassen a optat pentru Tunisia
„După ce am văzut atât de multe generații de jucătoare luptându-se cu același lucru, îmi doresc foarte mult ca jucătoarele să aibă mai multă libertate în ceea ce privește separarea vieții lor personale de viața lor profesională”, a spus Pam Shriver pentru The Age.

Subliniind nevoia de mai multă conștientizare, educație și protecție împotriva problemei la toate nivelurile sportului, Shriver a chemat, de asemenea, organizatorii și autoritățile implicate în cele patru turnee de Grand Slam – Australian Open, French Open, Wimbledon și SUA.Deschis – pentru a prelua, de asemenea, conducerea problemei.
Reflectând la relația ei cu Candy, Pam Shriver a spus că totul a început atunci când trecea deja printr-o experiență „incredibil de confuză” de adaptare la cerințele și nevoile turneului profesionist de tenis.Deși nu prea și-a dat seama cum a afectat-o emoțional „relația nepotrivită” la acea vreme, conștientizarea a lovit-o mult mai mult pe măsură ce creștea și vedea cum i-a afectat toate relațiile.