OL își va vinde franciza Reign pentru 53 de milioane de euro

OL Groupe a intrat în negocieri exclusive cu proprietarii Seattle Sounders. Vânzarea echipei feminine americane este de așteptat să aibă loc până la sfârșitul anului.

Efectul de domino era așteptat de șase luni, când Olympique Lyon a anunțat că predă conducerea secției feminine lui Michele Kang. Miliardarul american deține deja o franciză în Campionatul Nord-American (Washington Spirit), OL Groupe a fost așadar nevoit să-și vândă echipa implicată în NWSL și cu sediul în Seattle, The Reign, deoarece două echipe din aceeași ligă nu pot fi deținute de aceeași persoană.

Raine Bank a fost responsabilă de această operațiune, care ar trebui finalizată în curând. După ce a primit un total de 28 de oferte, OL Groupe a intrat în negocieri exclusive cu Carlyle Group, proprietarul francizei Seattle Sounders MLS. Vânzarea, care va aduce puțin mai mult de 53 de milioane de euro, ar putea fi, așadar, finalizată înainte de sfârșitul anului 2023. În contextul economic actual, aceasta este o veste bună pentru OL, care ar trebui să promoveze această operațiune în curs de desfășurare în timpul audierii sale de către DNCG, marți la Paris.

Citeste si:  Detroit Lions își păstrează quarterback-ul pentru încă cinci ani