Lou Jeanmonnot face dubla și câștigă biatlonul de la Östersund

Încurajată de o tragere impecabilă și un finiș excelent, Lou Jeanmonnot a câștigat urmărirea de la Östersund (Suedia) în această duminică, la două zile după victoria ei în sprint. Deținătoarea marelui glob, Julia Simon s-a clasat pe locul 7.

La capătul unei lupte epice cu Franziska Preuss, în ultimul tur, franțuzoaica, victorioasă în sprintul de vineri și plecată de pe prima poziție duminică, a dat dovadă de caracter pentru a-și asuma urmărirea lui Östersund (Suedia), în fața germancei (al doilea timp la 0,3 secunde). O altă germană, Vanessa Voigt, completează podiumul, la 18 secunde în spatele lui Jeanmonnot.

Franțuzoaica în vârstă de 25 de ani și-a construit succesul datorită unor trageri perfecte (20/20) și a unui efort profitabil în linia finală. Dacă Franziska Preus (19/20) a fost în general mai puternică pe schiuri, păstrând conducerea până la ultimii metri, originara din Jura nu a renunțat la nimic pentru a-și învinge concurenta de pe linie și a semna al doilea succes la Cupa Mondială.

Citeste si:  Djokovic a anunţat că este pozitiv la noul coronavirus