O americancă leșinase și este salvată de la înec de antrenorul ei, în timpul Mondialelor

Antrenorul echipei SUA de înot artistic și sincron s-a aruncat miercuri în piscină pentru a salva una dintre înotătoarele ei care s-a scufundat după ce a leșinat în timpul campionatelor mondiale de la Budapesta.

Anita Alvarez nu mai respira după performanța ei din finala de înot sincronizat solo liber și s-a scufundat pe fundul piscinei. Andrea Fuentes a sărit apoi în apă pentru a o salva.

Fuentes, purtând pantaloni scurți și un tricou, a înotat pe fundul piscinei și a ridicat-o pe Alvarez la suprafață înainte de a primi ajutor. „M-am speriat pentru că am văzut că nu respiră, dar acum este bine”, a spus Fuentes.

O targă a transportat-o pe Alvarez la centrul medical de la piscină, lăsând colegii de echipă și spectatorii în stare de șoc.

Echipa de înot din SUA a lansat o declarație liniștitoare despre sănătatea lui Alvarez. Cvadrupla medaliată olimpică, Fuentes a explicat la un radio spaniol că înotătoarea ei s-a simțit rău din cauza efortului depus în timpul performanței.

Citeste si:  Roland Garros anunță premiul în bani pentru 2022

„Avea doar apă în plămâni, odată ce a început să respire din nou, totul a fost bine”, a adăugat ea. „Am simțit că a durat o oră întreagă. Am spus că lucrurile sunt în neregulă, le-am strigat salvatorilor să intre în apă, dar nu au auzit ce am spus sau nu au înțeles”.

Potrivit antrenorului său, Alvarez plănuia să se odihnească joi și încă mai spera să concureze în proba pe echipe de vineri, după examenele medicale.

La 25 de ani, Alvarez participă la al treilea Campionat Mondial. Ea își pierduse deja cunoștința de mai multe ori în timpul tururilor de calificare de la Jocurile Olimpice de anul trecut de la Barcelona.