Numărul unu mondial, Iga Swiatek, s-a retras de la Madrid Open, motivând îngrijorarea unei accidentări

iga swiatek

Cu Roland Garros la colț, poloneza Iga Swiatek a decis să se retragă de la Madrid Open pentru a relaxa o problemă la umăr.

Proaspăt încoronată numărul unu mondial, a câștigat Marele Premiu de tenis Porsche de la Stuttgart săptămâna trecută – a patra victorie consecutivă în acest sezon.

Tânăra de 20 de ani era de așteptat să fie cap de serie la Madrid – primul eveniment WTA Tour 1000 pe zgură din acest sezon – și urma să înfrunte o calificată, vineri.

Cu toate acestea, având mai puțin de o lună distanță până la French Open, campioana Roland Garros din 2021 a decis să ia o pauză pentru a-și reveni complet înaintea vizitei sale la Paris.

Citeste si:  Sezon incheiat pentru Sadio Mané

„Din păcate, eu și echipa mea am decis că trebuie să mă retrag de la Madrid. Sper să ne vedem anul viitor”, a dezvăluit Swiatek pe Twitter.

„După ultimele săptămâni intense și câștigarea a patru titluri la rând, este timpul să am grijă de brațul meu care a fost obosit de la Miami Open și nu am avut șansa să mă descurc cum trebuie.Corpul meu are nevoie de odihnă. O să îmi iau câtva timp liber ca să mă pot pregăti pentru Roma și Paris. Ne vedem în curând acolo” a postat Iga Swiatek.