Decizia de la Wimbledon de a interzice jucători din cauza războiului din Ucraina, susținută de federațiile nordice

wimbledon

Mișcarea controversată a Marii Britanii a împărțit opiniile în acest sport, dar un grup de patru țări au susținut interdicția din cauza „ostilității statelor rus și belarus”.

În timpul conferinței de presă de miercuri, șefii de la Wimbledon au spus că nu au „o opțiune viabilă” decât să emită interdicția pentru a preveni posibilitatea „de a fi folosiți în beneficiul mașinii de propagandă a regimului rus”.

Între timp, federațiile de tenis din patru țări nordice au emis o declarație comună în sprijinul interdicției de la Wimbledon și LTA.Oficialii din Suedia, Islanda, Finlanda și Norvegia au susținut această mișcare.Singura țară din regiune care nu a cosemnat este Danemarca, dar nu este clar de ce.

Citeste si:  Premii record pentru Australian Open 2023

„Noi, federațiile subsemnate, susținem poziția pe care LTA și AELTC au luat-o față de jucătorii ruși și belarusi care concurează la evenimentele din Marea Britanie.

În aceste vremuri excepționale, tenisul trebuie să facă tot posibilul pentru a fi alături de poporul Ucrainei împotriva ostilității statelor rus și belarus.”

În afară de declarația emisă din cele patru țări, nicio altă federație de tenis nu a comentat încă în mod oficial această chestiune. Mai mult, nu a existat nicio declarație emisă de Federația Internațională de Tenis.