Numărul 1 mondial se întoarce înapoi la muncă

ash barty

Cu un trofeu de la Wimbledon strălucind alături de cele cinci titluri de lider în turnee, au fost multe de sărbătorit în sezonul 2021 al lui Ash Barty. Iar maximele au continuat să vină în întoarcerea numărului 1 mondial acasă în Australia, Barty fiind recent anunțată ca sportivul anului din Tennis Queensland.

„A fost o onoare să câștig medalia Ashley Cooper”, a spus un Barty încântat.

„Sunt o atletă mândră din Queensland, așa că a fi recunoscut în statul meu natal este întotdeauna special.”

„Cu siguranță a fost frumos să petrec ceva timp acasă după un an atât de lung”, a spus tânăra de 25 de ani, care și-a anunțat logodna cu partenerul de lungă durată Garry Kissick, luna trecută. „M-am simțit odihnită până când a început presezonul, în urmă cu câteva săptămâni!”.

„M-am antrenat în fiecare zi, dar am reușit să petrec timp de calitate cu familia și prietenii”, a povestit Barty, care a prețuit oportunitatea de a-și transmite cunoștințele de tenis unui grup special.

„Am antrenat-o pe nepoata mea Lucy și pe câțiva dintre prietenii ei în fiecare weekend, ceea ce a fost distractiv, să văd zâmbetele de pe fețele lor mici atunci când joacă, este ceea ce înseamnă sportul”, a spus ea.

Citeste si:  Gareth Southgate: Managerul Angliei semnează un nou acord până în decembrie 2024

Recompensa muncii grele este una dintre multele lecții pe care Barty le-ar putea împărtăși la clubul ei local. „Săptămâna aceasta, obosită!” Barty a recunoscut când a fost întrebat cum se simte după ce și-a reluat antrenamentul. „Am muncit din greu pe teren și în afara terenului, făcând tot ce puteam pentru a mă pregăti pentru ianuarie. Primele săptămâni de presezon sunt întotdeauna dure din punct de vedere fizic.”

„Sunt mândră că am reușit să închei anul pe locul 1, mai ales după sezonul provocator și imprevizibil”, a povestit Barty, care a experimentat cea mai lungă perioadă din turneu. „A fi atât de mult departe de acasă a fost foarte greu nu numai pentru mine, ci pentru toată echipa mea, toată lumea a făcut sacrificii pentru care sunt foarte recunoscător. Am intrat în 2021 știind că va fi o aventură și cu siguranță a fost, nu l-aș schimba.”