Iga Swiatek renunță la vechiul antrenor

iga swiatek

Iga Swiatek, campioana French Open 2020, a anunțat sâmbătă că se desparte de antrenorul Piotr Sierzputowski după aproape șase ani de lucru împreună.

„Această schimbare este cu adevărat o provocare pentru mine și nici această decizie nu a fost ușoară”, a scris Swiatek într-o postare pe Instagram care a fost însoțită de o fotografie cu cei doi atingând degetul arătător în timpul unei pauze dintr-un meci.

Swiatek, care este din Polonia, l-a angajat pe Sierzputowski ca antrenor în ianuarie 2016, când avea 15 ani și încă mai juca la turnee de juniori.

Acum, la 20 de ani, ea a câștigat un campionat de Grand Slam și a atins un record în carieră de numărul 4 în clasamentul WTA.

„Aș dori să-ți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine. Ne-am oferit atât de mult unul altuia și sper că vom continua să creștem și să ne dezvoltăm cu această experiență pe care am câștigat-o împreună”, a scris Swiatek. „Îți datorez mult și apreciez cu adevărat timpul petrecut împreună. Toți acești ani ne-au permis să fim în locul în care suntem acum.”

Citeste si:  Elena Rîbakina şi Garbine Muguruza au abandonat la WTA San Diego

„Ca jucători de tenis, întâlnim pe drumul nostru o mulțime de oameni care contribuie cu mare valoare în munca noastră și, adesea, și în viața noastră, pentru că petrecem aproape întregul an în turneu împreună”, a spus Swiatek. „Am aflat că uneori în viața noastră profesională avem nevoie de schimbări pentru a ne dezvolta mai mult, a evolua și a întâlni alți oameni cu care vom crea o cooperare pentru etapele următoare ale dezvoltării noastre.”

Swiatek nu a spus cine va fi noul ei antrenor.