Novak Djokovic dă vina pe „boală” și își cere scuze mulțimii pentru ”covrigul” din setul final

Novak Djokovic a pierdut setul decisiv cu 6-0 în fața lui Andrey Rublev în finala Serbiei Open. Numărul 1 mondial a jucat doar la evenimentul său ATP al sezonului și, în mod clar, încă lucrează la o formă deplină, în timp ce se pregătește pentru apărarea la Openul francez. Djokovic a dat vina pe „boală” pentru covrigul din setul final, dar a fost dornic să ia aspectele pozitive din înfrângere.

Numărul 1 mondial Novak Djokovic și-a cerut scuze publicului său și a dat vina pe o „boală” recentă, după ce a pierdut finala Open Serbia, când a fost bătut cu 6-0 de Andrey Rublev, în setul decisiv.

Djokovic juca doar al treilea turneu ATP al sezonului, în timp ce își continuă pregătirile pe terenul pe zgură înainte de Openul Franței, de luna viitoare.

Sârbul, care a pierdut în fața lui Alejandro Davidovich Fokina în meciul de deschidere de la Monte Carlo săptămâna precedentă, i-a învins pe Laslo Djere, Miomir Kecmanovic și Karen Khachanov în drumul spre finala de la Belgrad.

Cap de serie numărul doi, Rublev a luat primul setul cu 6-2 înainte ca Djokovic să egaleze meciul când a câștigat tie-break-ul din al doilea setul cu 7-4, dar jucătorul de 34 de ani „a rămas fără gaz” în setul final, pe care l-a pierdut cu 6-0.

Citeste si:  Sorana Cîrstea, calificată în optimi la Grampians Trophy (WTA)

„Nu m-am simțit prea obosit până la sfârșitul setului doi”, a spus Djokovic după aceea. „Game-ul de 5-4 a fost un joc lung și atunci am început să nu mă simt grozav. Cred că am jucat bine în tie-break. Am ieșit gata să lupt în un alt set, dar nu a fost [un] lucru foarte plăcut pentru oameni să mă vadă pe teren, așa că îmi pare rău pentru acest tip de experiență, deoarece știam că oamenii vor să mă vadă luptând și încercând și victorie. Dar nu era să fie de data asta” a comentat Novak Djokovic.

„Este un sport individual, când ceva eșuează, motorul nu poate funcționa. Este puțin îngrijorător, pot doar să presupun că este din cauza bolii care m-a lovit acum câteva săptămâni. Dar trebuie să mă uit la aspectele pozitive, am câștigat trei meciuri revenind.”