Novak Djokovic bate recordul lui Steffi Graf pentru cele mai multe săptămâni ca numărul 1 mondial

novak djokovic

Novak Djokovic își începe cea de-a 378-a săptămână în pole position, depășind-o pe Steffi Graf, care a fost în fruntea clasamentului feminin timp de 377 de săptămâni în întreaga carieră.

Novak Djokovic a stabilit luni un nou record la tenisul masculin și feminin pentru un total de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului mondial. Câștigătorul a 22 de titluri de Grand Slam, în vârstă de 35 de ani, își începe cea de-a 378-a săptămână în pole position, devansând-o pe Steffi Graf, care a fost în fruntea clasamentului feminin timp de 377 de săptămâni în carieră.

Citeste si:  Milos Raonic se retrage de la Australian Open din cauza unei accidentări la călcâi

„Este într-un fel suprarealist să fii numărul unu mondial în atâtea săptămâni, să o egalezi pe Steffi Graf, care este unul dintre cele mai mari din toate timpurile sportului nostru, atât la bărbați, cât și la femei”, a spus Djokovic, a cărui primă perioadă în vârf a început în Iulie 2011, după primul său triumf de la Wimbledon.

Djokovic a deținut recordul pentru cele mai multe săptămâni ca numărul unu mondial masculin din martie 2021. El a ajuns pentru prima dată în fruntea clasamentului tenisului în timpul primei sale câștiguri la Wimbledon, în 2011.