Niko Kovac, noul antrenor al echipei AS Monaco

Niko Kovac, noul antrenor al echipei AS Monaco

Croatul Niko Kovac a fost numit antrenor al echipei AS Monaco şi a semnat un contract pe trei sezoane, cu o opţiune pentru încă un an, a anunţat, duminică seara, clubul de fotbal din Principat, informează AFP.

După ce a oficializat tot în cursul zilei de duminică plecarea antrenorului spaniol Roberto Moreno (42 ani) şi a staff-ului său de cinci persoane, ale căror contracte erau valabile până în 2022, clubul monegasc a anunţat numele înlocuitorului său, Niko Kovac (48 ani).

„AS Monaco este încântată să anunţe venirea lui Niko Kovac în funcţia de antrenor. Tehnicianul croat a parafat un contract pe trei ani, cu o opţiune de prelungire”, a indicat clubul într-un comunicat.

Fost internaţional croat, care a disputat cu echipa naţională două Cupe Mondiale (2002 şi 2006) şi două Campionate Europene (2004 şi 2008), Niko Kovac a antrenat selecţionata de tineret a Croaţiei şi echipa naţională de seniori între 2013 şi 2015.

Citeste si:  Caroline Garcia antrenată de Bertrand Perret

Ulterior, Kovac a antrenat echipa Eintracht Frankfurt, cu care a câştigat Cupa Germaniei în 2018, apoi pe Bayern Munchen, cu care a realizat dubla Cupă-Campionat, înainte de a fi concediat în luna noiembrie după 65 de meciuri la cârma formaţiei bavareze.

„În acest sezon se deschide un nou capitol pentru AS Monaco, cu o orientare sportivă afirmată şi aliniată pe obiectivele clubului”, a precizat vicepreşedintele monegasc Oleg Petrov.

„Energia sa, modul său de lucru şi viziunea lui de joc fac din el antrenorul de care are nevoie echipa pentru a-şi afirma ambiţiile”, a explicat, la rândul său, Paul Mitchell, noul director sportiv al clubului din Principat.

Kovac va conduce primul său antrenament luni, la centrul de antrenament de la La Turbie.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte