Niko Kovac, noul antrenor al echipei AS Monaco

Croatul Niko Kovac a fost numit antrenor al echipei AS Monaco şi a semnat un contract pe trei sezoane, cu o opţiune pentru încă un an, a anunţat, duminică seara, clubul de fotbal din Principat, informează AFP.

După ce a oficializat tot în cursul zilei de duminică plecarea antrenorului spaniol Roberto Moreno (42 ani) şi a staff-ului său de cinci persoane, ale căror contracte erau valabile până în 2022, clubul monegasc a anunţat numele înlocuitorului său, Niko Kovac (48 ani).

„AS Monaco este încântată să anunţe venirea lui Niko Kovac în funcţia de antrenor. Tehnicianul croat a parafat un contract pe trei ani, cu o opţiune de prelungire”, a indicat clubul într-un comunicat.

Fost internaţional croat, care a disputat cu echipa naţională două Cupe Mondiale (2002 şi 2006) şi două Campionate Europene (2004 şi 2008), Niko Kovac a antrenat selecţionata de tineret a Croaţiei şi echipa naţională de seniori între 2013 şi 2015.

Citeste si:  Falcao declara forfait pentru Mondiale

Ulterior, Kovac a antrenat echipa Eintracht Frankfurt, cu care a câştigat Cupa Germaniei în 2018, apoi pe Bayern Munchen, cu care a realizat dubla Cupă-Campionat, înainte de a fi concediat în luna noiembrie după 65 de meciuri la cârma formaţiei bavareze.

„În acest sezon se deschide un nou capitol pentru AS Monaco, cu o orientare sportivă afirmată şi aliniată pe obiectivele clubului”, a precizat vicepreşedintele monegasc Oleg Petrov.

„Energia sa, modul său de lucru şi viziunea lui de joc fac din el antrenorul de care are nevoie echipa pentru a-şi afirma ambiţiile”, a explicat, la rândul său, Paul Mitchell, noul director sportiv al clubului din Principat.

Kovac va conduce primul său antrenament luni, la centrul de antrenament de la La Turbie.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*