Balonul de Aur nu se acordă în acest an!

Cel mai prestigios trofeu individual din lume, creat în 1956 de revista France Football, nu va avea câștigător anul acesta din cauza crizei de sănătate.

Grupul L’Équipe, din care face parte France Football, organizator al Ballon d’Or din 1956, a decis să nu acorde Ballon d’Or în 2020. O decizie pe care Pascal Ferré, redactor-șef al săptămânalului, o justifică prin contextul particular al acestui an marcat de criza de sănătate.

„Credem că un astfel de an unic nu poate fi tratat ca un an obișnuit”, a spus el într-o declarație. Din punct de vedere sportiv, doar două luni (ianuarie și februarie), din cele unsprezece necesare în general pentru a-și forma o opinie și a decide între cele mai bune, este prea puțin pentru a măsura și judeca, având în vedere că celelalte meciuri a avut loc – sau va avea loc _ apoi în alte condiții (fără spectatori, cinci înlocuiri, final 8 in UCL) care sunt prea departe de normalitate. „Această alegere„ nu ne încântă ”, continuă redactorul-șef, dar își propune„ să protejeze credibilitatea și legitimitatea unei astfel de recompense ”.

Citeste si:  Simona Halep califică România în Grupa Mondială a Fed Cup

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*