Nick Kyrgios, calificat în sferturi la US Open: „M-am săturat să-i dezamăgesc pe cei dragi”

Mândru de performanța sa față de numărul 1 mondial Daniil Medvedev, duminică seara, în optimile de finală de la US Open, Nick Kyrgios a vorbit despre evoluția sa mentală după perioade întunecate și despre dorința sa de a-i face pe cei din jur mândri.

Meciul promitea să fie cel mai bun al turneului de până acum și nu a dezamăgit deoarece Kyrgios, bucurându-se de cel mai bun tenis al carierei, a câștigat cu 7-6, 3-6, 6-3, 6-2. Spectatorii de la Flushing Meadows vor avea greutăți să găsească un set de tenis mai bun decât deschiderea, pe care australianul l-a câștigat cu 13-11 într-un tiebreak. În ciuda faptului că a renunțat la următorul set, Kyrgios a mers până la jugulară, împotriva adversarului său rus, al cărui joc defensiv excelent nu a fost pur și simplu pe măsură pentru tenisul agresiv, adesea mercurial al lui Kyrgios.

Citeste si:  Sorana Cirstea si Andreea Mitu în programul de astăzi de la WTA Istanbul

„A fost un meci uimitor”, a spus Kyrgios după aceea. „Evident, Daniil este campionul titlului și e multă presiune pe umerii lui, dar am jucat grozav recent. Oamenii chiar începeau să se îndoiască de capacitatea mea de a scoate astfel de meciuri majore.Sunt foarte mândru de mine pentru că nu a fost ușor să mă ocup de toți criticii.

„Simt că joc pentru mult mai mult decât pentru mine. Am multă motivație în fundul minții. Acum sunt plecat de acasă de patru luni. Toată echipa mea este. Nu putem să ne vedem familia așa cum o fac alți jucători de tenis în majoritatea timpului. Încerc să o fac să merite, încercând să fac o călătorie memorabilă pentru noi toți. Sperăm că vom reuși, să ne întoarcem acasă și să sărbătorim cu adevărat.”