Niciun vaccin chinezesc pentru sportivii japonezi până nu este aprobat

Tamayo Marukawa, ministrul japonez responsabil cu Jocurile Olimpice, a declarat vineri că sportivilor japonezi nu li se va administra vaccinul propus de China până când Japonia nu îl va aproba. O propunere care a fost făcută publică joi de Thomas Bach, președintele CIO.

Președintele CIO a declarat într-adevăr, în a doua zi a celei de a 137-a sesiune a CIO, că China dorește să ofere vaccinuri sportivilor care participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 și Beijing 2022. Organizatorii au fost surprinși de un astfel de anunț, Toshiro Muto, directorul general al Jocurilor de la Tokyo (23 iulie-8 august), refuzând să comenteze.

Citeste si:  Monfils se retrage de la ATP Cincy

În timpul unei conferințe de presă vineri, ministrul Marukawa a preferat să insiste asupra menținerii liniei de conduită a organizatorilor în materie de securitate a sănătății. „Cred că această decizie [de a vaccina sportivii cu vaccinurile propuse de China] va depinde de fiecare țară care a aprobat vaccinurile din China”, a comentat ea, adăugând că niciun laborator chinez nu a depus nicio cerere de validare a vaccinului în Japonia. Nici Uniunea Europeană și, prin urmare, Franța, nu au aprobat un vaccin din China.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*