Mercedes va părăsi Campionatul Mondial de Formula E la finele lui 2022

Constructorul de automobile Mercedes se va retrage la finele anului 2022 din Campionatul Mondial de Formula E, competiţie destinată monoposturilor sută la sută electrice, pe care l-a câştigat duminică la Berlin, a anunţat, miercuri, concernul german, citat de AFP.

„În cadrul noilor sale orientări strategice, marca a decis să transfere resursele sale în cadrul unei electrificări accelerate a întregii game, ce vizează trei platforme total electrice ce vor fi lansate în 2025”, a anunţat Mercedes într-un comunicat dat publicităţii.

„În consecinţă, Mercedes va transfera resursele consacrate Formulei E pentru utilizarea experienţei dobândite în competiţie către produsele dezvoltate în serie”, a adăugat celebra marcă.

Citeste si:  Villarreal a devenit al 12-lea club din Global Football Aliance

Mercedes participă sub nume propriu în Campionat, cu o echipă oficială, din sezonul 2019/2020 şi a câştigat două titluri mondiale în sezonul cu numărul şapte: la piloţi, prin olandezul Nyck de Vries, şi la constructori, după ultimele două curse, desfăşurate la Berlin, la finalul săptămânii trecute.

Mercedes este prezentă şi în Formula 1, unde a câştigat toate titlurile la piloţi şi constructori din 2014, graţie în special britanicului Lewis Hamilton, cu monoposturi cu motor hibrid.
AGERPRES