Mayar Sherif, prima jucătoare egipteană care a câştigat un titlu WTA

Mayar Sherif a devenit prima jucătoare egipteană de tenis care a câştigat un titlu WTA, după ce a reuşit să se impună în două seturi, 7-5, 6-3, în faţa grecoaicei Maria Sakkari, sâmbătă, în finala turneului de la Parma (Italia), dotat cu premii totale de 203.204 euro.

Sherif (26 de ani), ocupanta locului 74 în clasamentul WTA înaintea acestei competiţii, reuşise anterior să o elimine în semifinale pe românca Ana Bogdan, pe care a învins-o greu, cu 6-4, 3-6, 6-4, după aproape trei ore de joc.

Maria Sakkari, numărul 7 mondial şi principala favorită a turneului de la Parma, era cotată cu prima şansă în finală, după ce trecuse în penultimul act, cu 7-5, 6-2, de Danka Kovinic din Muntenegru.

Citeste si:  Bara şi Gorgodze vor juca finala de dublu a turneului de la WTA125 Buenos Aires

„Această victorie înseamnă mult pentru mine, pentru compatrioţii mei, pentru familia mea, după toată această muncă, toate aceste lupte mentale din ultimele săptămâni. Sunt pur şi simplu încântată şi fericită”, a declarat Mayar Sherif, care nu mai învinsese anterior nicio adversară clasată în Top 10 WTA.

Egipteanca a disputat cu această ocazie a doua sa finală în circuitul profesionist feminin, după cea de la Cluj-Napoca, din august 2021 (în care a fost învinsă de germanca Andrea Petkovic).

Semifinalele şi finala de la Parma s-au disputat în aceeaşi zi (sâmbătă), din cauza ploii care a căzut pe tot parcursul zilei de vineri pe zgura italiană.
AGERPRES