Masters 1000: Madrid și Roma vor crește participanții la 96 de jucători din 2023

Madrid și Roma vor trece la formula extinsă anul viitor, în timp ce Canada și Cincinnati o vor adapta din 2024. Multe alte detalii nu au fost încă stabilite pentru a defini calendarul.

Fără îndoială că mandatul lui Andrea Gaudenzi ca președinte ATP a fost unul dintre cele mai tumultoase din istoria tenisului de până acum: a început cu întreruperea de cinci luni din cauza pandemiei, apoi a trebuit să facă față protestelor tot mai mari ale jucătorilor de pe divizia de premii în bani și crearea (fără prea multe consecințe până acum) a PTPA. În ianuarie 2022 afacerea Djokovic din Australia, apoi „problema Chinei” (turneul din toamnă este încă în ape tulburi, deși a fost confirmat oficial) și acum implicațiile războiului din Ucraina cu decizia recentă a Wimbledon de a interzice rușii și bielorușii de la Grand Slam.

Citeste si:  Eugenie Bouchard explică de ce preferă să nu se întâlnească cu cineva din lumea tenisului

Chiar și cel mai hiperactiv lider se poate simți supraîncărcat. Cu toate acestea, accentul principal al lui Gaudenzi în această perioadă s-a pus pe dezvoltarea și punerea în aplicare a planului său strategic pentru a pune bazele pentru construirea unui turneu din ce în ce mai sustenabil, în care jucătorii își pot obține în sfârșit partea echitabilă din câștiguri. Profiturile Masters 1000 pot reprezenta coloana vertebrală a sustenabilității sportive viitoare.

Anunțul oficial este așteptat destul de curând: Gaudenzi are ambiția nu prea secretă de a defini calendarul 2023 în cadrul întâlnirilor de la Indian Wells și, chiar dacă toate detaliile nu au fost definite, este probabil să avem în curând un plan mult mai solid al ideei despre cum va fi sezonul 2023.