Mark Cavendish şi-a confirmat participarea la Turul Columbiei 2024

Ciclistul britanic Mark Cavendish, component al echipei Astana, şi-a confirmat participarea la cea de-a patra ediţie a Turului Columbiei 2.1, care se va desfăşura în perioada 6-11 februarie 2024 în centrul ţării, a informat joi Federaţia columbiană de ciclism, citată de agenţia EFE.

Cavendish, în vârstă de 38 de ani, care are în palmares 165 de victorii, inclusiv 34 de etape câştigate în Turul Franţei, 17 în Turul Italiei şi 3 în Turul Spaniei, este prima vedetă anunţată pentru Turul Columbia 2.1.

Britanicul, fost campion mondial pe şosea în 2011 şi medaliat cu argint la ciclism pe pistă, în proba de omnium, la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016, se va afla în fruntea listei echipei Astana, care a ales Columbia pentru antrenamentele din presezon.

El anunţase anterior că se va retrage din plutonul profesionist la finalul sezonului 2023, dar a revenit între timp asupra acestei decizii şi a decis să continue încă un sezon..

Citeste si:  Lewis Hamilton vs Max Verstappen: Cine va fi champ la Sochi?

A patra ediţie a Turului Columbiei va avea un traseu de 911,6 kilometri împărţiţi în şase etape, pe drumurile din departamentele Boyaca şi Cundinamarca.

Cea mai importantă cursă ciclistă columbiană va debuta la Duitama (Boyaca), pe 6 februarie, şi se va încheia pe 11 februarie în Parcul Naţional Bogota.

În anii anteriori, la Turul Columbiei au participat şi alţi ciclişti europeni, precum Chris Froome, Julian Alaphilippe şi Bob Jungels, dar câştigătorii au fost întotdeauna columbieni: Egan Bernal (2018), Miguel Angel ”Superman” Lopez (2019) şi Sergio Higuita (2020). .

În ultimii trei ani, Turul Columbiei nu s-a desfăşurat din cauza unor probleme economice care au coincis cu pandemia de Covid-19.
AGERPRES