Australian Open în haos, deoarece managerul de biosecuritate demisionează cu doar câteva săptămâni înainte de turneu

australian open

Australian Open de anul viitor a fost aruncat în mai multe ape tulburi după ce s-a dezvăluit că managerul de biosecuritate al Tennis Australia, Tom McDowell, a demisionat.

Statul Victoria are unele dintre cele mai stricte măsuri de coronavirus din lume, iar McDowell s-a confruntat cu sarcina de neinvidiat de a gestiona protocoalele pentru jucători și personal la sosirea în Australia.

După cum a raportat jurnalistul de tenis independent, Ben Rothenberg, detaliile exacte ale jobului sunt listate pe pagina LinkedIn a lui McDowell.

Responsabilitățile sale au inclus: „Supervizarea dezvoltării protocoalelor de biosecuritate pentru fiecare zonă funcțională și furnizarea de consiliere, îndrumări și instrucțiuni pentru toate domeniile relației de afaceri cu implementarea operațională a biosecurității”.

Cu primul Grand Slam al noului an programat să înceapă în câteva săptămâni, demisia lui McDowell poate crea probleme uriașe pentru Tennis Australia.

Regulile privind călătoria la Melbourne sunt deja complicate, oficialii Australian Open confirmând că unor jucători și personal li se vor acorda scutiri medicale de la vaccinare pentru a călători în țară pentru noul sezon.

Oficialii guvernamentali din Victoria au spus anterior că doar jucătorii complet vaccinați vor putea concura la Melbourne Park, dar asta ar însemna ca Novak Djokovic să rateze.

Citeste si:  Godin a primit trei etape de suspendare

În acest stadiu, nu este clar de ce McDowell a demisionat, dar unii fani de tenis au speculat că dezacordurile privind permisiunea jucătorilor nevaccinati să concureze ar fi putut contribui la părăsirea postului de manager de biosecuritate.

Un utilizator de Twitter a scris: „Ce muncă imposibilă. Înțeleg de ce tipul ăsta ar renunța! Bănuiesc că alții nu ar coopera [și] au existat certuri interne cu privire la măsurile de biosecuritate și el nu a simțit că ar putea reuși să implementeze protocoalele de biosecuritate necesare. Nu este un semn bun pentru AO [Australian Open.]”

Șase jucători au fost testați pozitiv recent la un eveniment din Abu Dhabi, printre care Rafael Nadal, Ons Jabeur, Belinda Bencic, Andrey Rublev, Dennis Shapavalov și campioana US Open, Emma Răducanu.

Tennis Australia a negat acuzațiile că „caută lacune”, astfel încât jucătorii nevaccinați să poată participa și a declarat într-o declarație că „nu sunt în măsură să influențeze acest proces și nici noi nu am face”.